Nemulţumiţi de pedeapsa aplicată agricultorilor care i-au oferit mită 10.000 de lei poliţistului ce se ocupa de cazul tractoarelor furate din Franţa, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au declarat apel împotriva sentinţei, după cum se arată pe site-ul instanţei. Cei şase fermieri, care au încercat să îl determine pe poliţist, contra şpăgii de rigoare, să le dea utilajele înapoi, au fost condamnaţi de Tribunalul Brăila la câte 6 luni închisoare, cu suspendare. Apelul formulat împotriva sentinţei urmează să se judece la Curtea de Apel Galaţi.
Pe 18 noiembrie, liderul de grup, Ionel Manole (cercetat în stare de arest preventiv) a fost condamnat pentru dare de mită, iar ceilalţi, respectiv Marian Bălan (cercetat tot în stare de arest preventiv), Ion Strâmbeanu, Valentin Mangiurea, Viorel Mangiurea şi Leonard Grecu au fost judecaţi şi condamnaţi pentru complicitate la dare de mită.
Reamintim că, la începutul lunii noiembrie, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus trimiterea în judecată a fermierilor pentru dare de mită şi, respectiv, complicitate la dare de mită. Potrivit anchetatorilor, Ionel Manole, care se autointitulează lider de grup, împreună cu un alt membru al găştii, Marian Bălan, i-au oferit poliţistului care se ocupă de cazul tractoarelor furate din Franţa suma de 10.000 de lei (100 milioane lei vechi). În schimb, ofiţerul ar fi trebuit să tragă nişte sfori pentru a le înapoia fermierilor utilajele. Cei doi au fost prinşi chiar în timp ce dădeau şpaga, în urma unui flagrant delict organizat de o echipă formată din procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila şi poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC) din cadrul IPJ Brăila, cu sprijinul SRI Brăila. Manole şi Bălan au ajuns în spatele gratiilor, după ce, la propunerea procurorilor, Tribunalul Brăila a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită. În urma cercetărilor s-a stabilit că "mita" a fost adunată de la toţi cei 6 indivizi cercetaţi în dosarul tractoarelor furate.
Pe 21 şi 22 septembrie, în cadrul unui alt dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, au fost ridicate şi indisponibilizate în custodia IPJ Brăila cinci tractoare deţinute de cei şase inculpaţi, utilaje agricole care prezentau seriile de şasiu polizate şi reştanţate, despre care s-a stabilit că au fost sustrase de pe teritoriul altor state din Uniunea Europeană.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.