Mergi la conţinutul principal

Parcarea mașinilor în zona Pieței Mari rămâne o adevărată provocare

* singura parcare amenajată, cea de pe latura străzii 1 Decembrie 1918, este destinată, teoretic, doar clienților, însă de multe ori comercianții intră cu mașinile de marfă, ocupând mai multe locuri concomitent * amenajarea unui spațiu destinat descărcării mărfurilor, astfel încât să poată fi asigurat un flux coerent al mașinilor, rămâne un vis imposibil, Primăria Brăila motivând cu faptul că nu mai există terenuri disponibile în jurul pieței

 

Ani de zile, în parcarea de la Piața Mare a fost o harababură totală, mașinile fiind lăsate pe mai multe rânduri, una în spatele celeilalte, intrarea și mai ales plecarea din parcare fiind o adevărată aventură. Situația s-a schimbat, teoretic, de la începutul anului 2018, când a fost pusă în funcțiune parcarea reamenajată, cu acces și taxare pe bază de cartelă. Investiția în reamenajarea parcării s-a ridicat la 270.000 lei, conducerea Administrației Piețelor sperând că prin taxarea cu ora a accesului îi va descuraja pe comercianții din piață să mai lase acolo mașinile personale și mașinile de marfă, astfel încât spațiul să fie folosit exclusiv de clienți. În general, așa se întâmplă, însă mai sunt situații când comercianții folosesc în continuare parcarea respectivă pentru a-și descărca mărfurile, și nu oricum ci ocupând mai multe locuri simultan. Așa s-au petrecut lucrurile, de exemplu, zilele trecute, când o autoutilitară care tracta o remorcă a fost parcată paralel cu bordura, ocupând trei locuri dintr-un foc. Se întâmplă acest lucru și din cauza faptului că micii întreprinzători care închiriază tarabe în piață sau în incinta Halei Centrale nu au la dispoziție un alt spațiu proprice pentru descărcarea mărfii. De altfel, de jur împrejurul Pieței Mari, cu excepția parcării amenajate pentru clienți, pe strada 1 Decembrie 1918, este aproape imposibil să găsești un loc de parcare. Mașinile sunt lăsate de-a valma, fiind o adevărată provocare să prinzi un spațiu liber, mai ales la orele de vârf. Iar situația nu poate decât să se înrăutățească pe măsură ce trece timpul, pentru că soluții pentru rezolvarea problemei nu se întrevăd la orizont. Primarul Marian Dragomir ne-a declarat că amenajarea unei alte parcări, în afară de cea existentă deja, este imposibilă, din simplul motiv că nu mai există terenuri disponibile. ”În jurul Pieței, Primăria nu mai deține niciun teren pe care să poată să fie amenajată o parcare pe care să o punem la dispoziția comercianților”, ne-a spus edilul-șef.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro