Mergi la conţinutul principal

Parcă îl înghite pământul! Tasare puternică la baza blocului B6, de la intersecția bulevardului Independenței cu strada Școlilor

* fisurile și tasările au apărut la baza fațadei exterioare a spațiului comercial de la parter, unde își are sediul de ani de zile societatea Istru SA, și s-au accentuat de când s-a deschis șantierul de reabilitare a bulevardului * când vine vorba despre reparațiile necesare, firma ”Istru” și asociația de proprietari din blocul în cauză aruncă ”pisica” de la unul la altul, ambele părți sperând că până la urmă lucrările se vor face pe cheltuiala Primăriei * din fericire, se pare că structura de rezistență a clădirii nu este, totuși, afectată

 

 

 

 

 

Tasare masivă a terenului, la parterul blocului 6, situat la intersecția bulevardului Independenței cu strada Școlilor. Este vorba, mai exact, de baza zidului exterior al spațiului comercial de la parter, unde se află, de ani de zile, sediul societății ”Istru” SA. În contextul în care s-au accentuat grav fisurile apărute longitudinal la baza acestui bloc, mai exact în zona soclului şi a  trotuarului, am luat legătura cu Asociaţia de Proprietari nr.257. Aici, cu amabilitate, dna preşedinte Florica Berdei ne-a declarat că “problema este veche, fiind sesizată şi Primăria. Nu este afectată însă rezistenţa blocului, la subsol nu avem probleme, dar cel mai bine este să luaţi legătura cu conducerea societăţii Istru”. Cu directorul societăţii respective, care a preferat să nu-i facem public numele, am purtat o discuţie,  civilizată de altfel, chiar la faţa locului. “Da, aspectul zonei afectate nu este deloc unul plăcut. S-a lăsat  și denivelat foarte mult şi trotuarul, fiind  accentuate serios fisurile apărute cu ani în urmă. Lucrez de 24 de ani aici şi blocul aşa a fost construit. Noi am mai intervenit totuşi, după posibilităţi, să astupăm acele  crăpături  datorate trepidaţiilor de la circulaţia tramvaielor și, mai nou, de la şantierul actual de pe bulevard. Normal ar fi fost ca până acum să fi intervenit şi asociaţia, că doar suntem cu toţii în condominium. Oricum, speranţa este ca Primăria să solicite constructorului ca odată cu lucrările la trotuar, foarte dificile, să  rezolve şi aspectul cu fisurile amintite”.

Sperăm şi noi că se va întâmpla aşa, în zona cu pricina fiind vorba şi de trei cămine de canalizare şi ele cu probleme (dintr-unul,  cu capacul spart, venind un miros insuportabil). Solicitând opinia  unui experimentat specialist în domeniul proiectării şi construcţiilor, acesta ne-a spus că “nu crede că este vorba de o tasare  a fundaţiei/radierul blocului, dar o placare  mai veche cu polistiren  şi făcută neprofesionist, a condus la o îmbinare insuficientă cu soclul şi trotuarul. Iar apa din ploi şi zăpezi «a lucrat» în timp. O expertiză tehnică nu ar face decât să limpezească lucrurile, pentru a se şti de ce s-a ajuns aici şi cum se poate rezolva definitiv situaţia”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro