Ceremonia, condusă de papa Benedict al XVI-lea, s-a încheiat prin dezvelirea unui portret al fostului suveran pontif şi prin prezentarea unei relicve - o fiolă cu sânge recoltat de la Ioan Paul al II-lea înainte de a muri.
Beatificarea, sau declararea unei persoane "preafericite", este ultimul pas înainte de canonizare şi necesită un miracol realizat după moarte. Astfel, papa ar fi vindecat de Parkinson o călugăriţă franceză.
Papa Ioan Paul al II-lea a fost una dintre cele mai remarcabile personalităţi din epoca sa, datorită eforturilor pentru a menţine demnitatea umană în faţa a ceea ce considera pericolele vieţii moderne şi pentru carisma sa, potrivit BBC News.
De-a lungul pontificatului său, a devenit una dintre cele mai familiare feţe din lume. Odiseea sa ca papă a acoperit peste 120 de ţări şi i-a adus reputaţia de luptător internaţional pentru libertate.
Suveranul pontif a semnalat o nouă eră în catolicism. El era dinamic şi abordabil, un lider recunoscut imediat pentru cea mai mare comunitate creştină din lume.