Mergi la conţinutul principal

Pandemia schimbă sărbătorile la Brăila: Expoziție de Crăciun, dar fără colindători, fasole și spectacole

* târgul de iarnă cu care Primăria Brăila i-a obișnuit în ultimii ani pe cetățeni nu va mai putea fi organizat sub aceeași formă în acest an, din pricina pandemiei * potrivit primarului Marian Dragomir, în fața Palatului Administrativ va fi amenajată o Expoziție de Crăciun, unde comercianții își vor putea vinde produsele * totuși, perioada de iarnă va fi săracă în evenimente, parade ale colindătorilor și alte manifestații care implică strângerea unui număr considerabil de oameni la un loc * luminile de sărbători se vor aprinde totuși pe 1 Decembrie și, potrivit edilului-șef, vor fi spectaculoase, la fel ca în ultimii ani

 

Săbătorile de iarnă vor fi mai puțin bogate în evenimente organizate de Primărie în acest an, din cauza pandemiei COVID-19. Primarul Marian Dragomir ne-a declarat că târgul de iarnă cu care cetățenii erau obișnuiți în ultimii ani nu va mai putea avea loc sub aceeași formă. Acesta a precizat că în fața Primăriei va fi totuși organizată o expoziție de Crăciun, unde producătorii își vor putea vinde produsele, însă căsuțele vor fi amplasate respectându-se anumite norme privind distanțarea. Edilul-șef a atras atenția că în această iarnă brăilenii nu vor mai avea parade ale colindătorilor, spectacole și alte evenimente care ar atrage un număr prea mare de oameni într-un singur loc.

”Primăria va face doar o expoziție de Crăciun cu vânzare anul acesta. Nu putem să organizăm Târg de Crăciun, la modul în care ne-am obișnuit în anii trecuți, cu parade ale colindătorilor, concerte, evenimente în fiecare seară, pentru că sunt anumite restricții care condiționează participarea unui număr important de brăileni și nu agreăm acest lucru. În cadrul Expoziției se vor amplasa căsuțe și cei care au produse specifice sărbătorilor de iarnă, Crăciunului, le vor expune și pe o parte dintre ele le vor putea și comercializa. Căsuțele vor fi amplasate în parcarea Primăriei, dar încercăm să punem câteva și pe platou. Am luat această decizie ca să fie mai distanțate”, a declarat Dragomir.

 

Brăila va fi totuși «gătită» de sărbătoare

Întrebat în legătură cu decorațiunile și iluminatul de sărbători, primarul Marian Dragomir a precizat că aceste lucruri se vor realiza, la fel cum s-a procedat în anii trecuți. Acesta chiar a afirmat că pe unele străzi, în special pe Calea Călărașilor, iluminatul va fi diferit față de anii trecuți, la modul spectaculos.

”Desigur, se amenajează toate acestea. Iar contractul nostru este cel mai ieftin dintre toate Municipiile din România pentru iluminat public. Este normal să avem lumini de Crăciun în oraș, brazi de Crăciun. Dar nu vom putea să organizăm și evenimente, colinde, concerte și alte manifestări similare. Iluminatul de sărbători va fi diferit față de anii trecuți pe mai multe străzi, inclusiv pe Calea Călărașilor și se va aprinde pe data de 1 Decembrie, odată cu iluminatul public, la ora 16:40”, a declarat edilul-șef.

Sursa citată a mai adăugat că nici cu ocazia Zilei de 1 Decembrie nu vor putea fi organizate evenimente, concerte așa cum s-a întâmplat până acum.

”Din păcate, nu o să fie fasole cu cârnați. Nu vom avea colinde seara, nu vom avea parada colindătorilor în perioada aceasta. Este trist, dar nu avem ce face”, a conchis Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro