Mergi la conţinutul principal

"Panait Istrati in documente din arhivele franceze"

Astazi, la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati", incepind cu ora 10.00, in cadrul Festivalului Poetilor din Balcani, la care partener media este si cotidianul Obiectiv - Vocea Brailei, are loc vernisajul expozitiei "Panait Istrati in documente din arhivele franceze", prezentata de prof. Viorel Mortu. De asemenea, dupa vernisaj, vor fi lansate mai multe carti de poezie semnate de autori romani.
Expozitia, care se bucura si de sprijinul Institutului Cultural Francez si IMEC (Institut memoirs de l'edition contemporaine) isi propune sa impresioneze prin valoarea documentelor care reflecta viata scriitoriceasca a autorului "Nerantulei", iubitorii cartii avind ocazia sa se intilneasca cu documente inedite si valoroase: fotografii - portret cu autograful lui Panait Istrati, ex libris-uri, corespondenta lui Istrati cu Henri Barbusse, Francis Jourdain, N.C. Eremie, Margareta Izescu sau D.V. Barnovschi, fotografii din timpul sederii scriitorului in Uniunea Sovietica sau care evoca intilnirea cu Nikos Kazantsakis, carti de vizita etc. Toate documentele provin din arhivele Bibliotecii Judetene si ale institutiilor partenere amintite.
In partea a doua a actiunii vor fi lansate volumele de versuri ale autorilor Luminita Dascalu, Dumitru Ion Dinca, Constantin Gherghinoiu, Nicolae Grigore Marasanu, Marin Ifrim, Gheorghe Lupascu, Gheorghe Neagu, Laurian Stanchescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu