Mergi la conţinutul principal
Condamnat cu suspendare pentru LCM

Palma ucigaşă

• Dorin Gheorghiţă, din comuna Chiscani, a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte • condamnatul a fost obligat să efectueze 120 de zile de muncă în folosul comuntăţii, pentru aceeaşi infracţiune • în octombrie 2014, Gheorghiţă a lovit-o cu podul palmei pe o consăteancă • victima a murit după patru zile, din pricina unui cheag de sânge la cap

 

Aflat, de mai multe luni, sub control judiciar, Dorin Gheorghiţă, în vârstă de 35 de ani, cu antecedente penale, domiciliat în comuna Chiscani, a fost condamnat, de către prima instanţă, la o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte (LCM). Aceeaşi instanţă l-a obligat pe inculpat să efectueze 120 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii. Sentinţa judecătorească nu este definitivă, pentru că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au declarat apel. Dosarul “Gheorghiţă” are termen de judecată în luna octombrie 2016, la Curtea de Apel Galaţi.  

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în decembrie 2013, victima Steluţa Smeu s-a mutat împreună cu fiica sa minoră în comuna Chiscani, într-o gospodărie de pe strada Câmpului. Femeia convieţuia cu un chiscănean imobilizat din motive de sănătate şi se ocupa mai ales de treburile gospodăreşti.

În ziua de sâmbătă, 25 octombrie 2014, bărbatul imobilizat i-a cerut ajutorul consăteanului său Dorin Gheorghiţă, care, în intervalul 9:00 - 11:00, a spart lemne împreună cu un alt chiscănean, Vasile P. În jurul orei 11:00, aflată în stare de ebrietate, victima Steluţa Smeu a început să-i insulte pe bărbaţii care spărgeau lemne în curte. Potrivit procurorului de caz, în acel moment, scos din sărite, Gheorghiţă a prins-o pe femeie de păr şi a lovit-o cu podul palmei în zona nasului.

Reprezentantul acuzării precizează: “Victima a început să sângereze abundent, apoi a luat copilul şi a plecat la Brăila, la locuinţa mamei sale, Eugenia, căreia i-a descris agresiunea şi care a văzut hainele murdare de sânge. În cursul aceleiaşi zile, P.N. (bărbatul imobilizat cu care convieţuia Steluţa - n.r.) a luat legătura cu victima, iar aceasta s-a întors la Chiscani”.

În zilele care au urmat, Steluţa s-a simţit tot mai rău, starea sănătăţii i s-a deteriorat din ce în ce mai mult, iar în ziua de 29 octombire 2014 a decedat. Potrivit raportului medico-legal de necropsie datat 30 octombrie 2014, victima agresiunii de la Chiscani prezenta un traumatism cranio-facial minor cu

echimoze periorbitare şi echimoză piramidă nazală, care au produs un hematom subdural masiv de emisfer stâng (cheag de sânge) şi compresie cerebrală. Leziunile respective au condus la decesul victimei. O moarte stupidă, ţinând cont de faptul că agresorul a lovit-o pe victimă o singură dată, cu podul palmei.

Martorii audiaţi pe parcursul urmăririi penale au afirmat că victima obişnuia să consume alcool în cantităţi mari, inclusiv spirt medicinal, însă numai în locuinţa bărbatului cu care convieţuia. Femeia nu a fost văzută niciodată prin barurile din localitate şi nu a fost implicată în conflicte cu ceilalţi consăteni, până în ziua fatală, în care a fost lovită de inculpatul Dorin Gheorghiţă.

Potrivit anchetatorilor, autorul agresiunii de la Chiscani a recunoscut că a lovit-o pe femeie cu podul palmei, o singură dată, în zona nasului, pe motiv că era beată şi că l-a insultat. În ziua de 11 noiembrie 2015, împotriva inculpatului a fost luată măsura controlului judiciar, care a încetat de drept, odată cu pronunţarea sentinţei judecătoreşti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro