Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Paguba de 123 de milioane de lei la AP 318

Magistratii procurori au dispus trimiterea in judecata a fostului administrator, cenzor si casier al Asociatiei de Proprietari nr. 318 Radu Negru, Livia Bodeanu, 69 de ani, pentru savirsirea infractiunii de neglijenta in serviciu (art. 249 Cod Penal). Anchetatorii precizeaza ca "in perioada ianuarie 2001 - decembrie 2004, invinuita a prejudiciat A.P. 318 cu suma totala de 123.406.308 lei (vechi), ca urmare a indeplinirii decfectuoase a atributiilor de serviciu".
Cercetarile au fost demarate pe data de1 iunie 2005, odata cu inregistrarea la Politie a plingerii A.P. nr. 318 Braila. Urmare a sesizarilor mai multor locatari, reprezentantii asociatiei au efectuat o verificare a gestiunii invinuitei Livia Bodeanu, care a scos la iveala faptul ca exista prejudicii insemnate. Pentru stabilirea exacta a pagubei, s-a dispus efectuarea unei expertize contabile, suma totala gasita lipsa fiind de 123.406.308 lei. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul s-a datorat "totalizarii incorecte a platilor, neefectuarii punctajului intre soldul scriptic si faptic, inregistrarii de plati duble, inregistrarii incorecte a chitantelor, inregistrarii de plati fara documente justificative, intocmirii incorecte a listelor de plata si a fiselor de apartament". Livia Bodeanu a contestat rezultatele expertizei, insa contraexpertiza efectuata nu a schimbat rezultatele anchetei. Parchetul precizeaza ca prejudiciul nu s-a datorat sustragerii de bani, ci faptului ca "invinuita si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu". Instanta urmeaza sa se pronunte.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii