Mergi la conţinutul principal

Pacientii care nu gasesc medicamente in farmacii trebuie sa mearga la cele din spitale

Pentru programele nationale, bolnavii care nu gasesc medicamente in farmacii pot sa mearga la spitale, pentru ca acestea au contracte comerciale cu distribuitorii, carora le este frica sa intrerupa livrarile pentru ca pot sa plateasca penalitati, a declarat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.
Dupa ce, de la 1 octombrie au fost eliminate plafoanele pentru medicamentele compensate si gratuite din farmacii, asa-zisa criza
a medicamentelor s-a dovedit a fi o simpla amenintare din partea distribuitorilor, care doresc doar sa mareasca preturile. Desi distribuitorii au anuntat ca a fost stopata aprovizionarea spitalelor si farmaciilor, cea mai mare parte a medicamentelor, in special cele compensate, s-au putut gasi in majoritatea unitatilor sanitare. De fapt, ultima runda de negocieri dintre ministerul Sanatatii si producatorii de medicamente a impacat pe toata lumea, aprobindu-se o noua metoda de calcul pentru preturile produselor importate. Aceasta metoda va fi valabila doar pina la sfirsitul acestui an si presupune ca pretul medicamentelor nu va creste, ba chiar va scadea, pentru citeva categorii. Mai mult decit atit, ministrul Nicolaescu a precizat ca nu va accepta introducerea unor plafoane pentru medicamente la medicii de familie, lucru propus de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, sugerind acestei institutii sa gasesca alte metode prin care sa urmareasca prescrierea si consumul de medicamente.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu