Mergi la conţinutul principal

Pachetul lapte - corn ar putea ajunge la elevi abia miercuri

 

Noul an şcolar a început, ieri, cu o întârziere în ceea ce priveşte distribuţia de lapte şi corn către preşcolarii şi elevii de gimnaziu brăileni. Până în prezent, Consiliul Judeţean Brăila a reuşit să atribuie în regim de urgenţă doar contractul pentru componenta corn. De reţinut că firma care va face distribuţia este "Vel Pitar", din Bucureşti. În ceea ce priveşte laptele, deoarece instituţia a primit o singură ofertă din partea societăţii "Risk Com", iar legislaţia prevede ca în astfel de situaţii procedura să fie reluată, CJ Brăila a amânat atribuirea. Potrivit preşedintelui interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, pachetul lapte - corn va fi distribuit elevilor, cel mai probabil începând de miercuri. "La corn s-a adjudecat deja, dar pentru lapte se amână o zi. Eu cred că mâine (n.r. - astăzi), dacă nu, miercuri în mod cert, toţi copiii vor avea laptele şi cornul. Mărul încă nu. La licitaţie este obligatoriu să vină două firme, dar la obiectivul numit lapte a fost una singură. Şi ca să fim foarte corecţi, cum spune Legea Licitaţiilor, am amânat procedura ca să dăm şansa şi unei alte firme să se înscrie. Din câte ştiu, avem în continuare aceeaşi ofertă, nu s-a mai înscris nimeni altcineva. Putea să fie de sâmbătă rezolvată întreaga chestiune, dar dacă a fost o singură firmă înscrisă... Dacă nu, conform legii, la a doua strigare cu aceeaşi înscriere rămâne valabilă prima ofertă. În orice caz, firmele sunt pregătite să livreze. Cornul ar putea fi livrat chiar de mâine (n.r. astăzi), dar singur, fără lapte nu merge, aşa că cel mai sigur vor ajunge la copii, miercuri, în acelaşi timp", a declarat Viorel Mortu.
Sursa citată a ţinut să mai precizeze că instituţia pe care o conduce a trimis adrese cu oferta de licitare către şapte firme.
Trebuie subliniat că atribuirea directă a celor două componente este o formulă de avarie, venită din partea autorităţilor până la organizarea licitaţiei propriu-zise. După cum a punctat în repetate rânduri Viorel Mortu, de vină pentru decalare ar fi blocajul survenit la compartimentul Achiziţii al instituţiei, după scandalul arestărilor de anul trecut, ce au vizat mai mulţi salariaţi ai CJ Brăila, în frunte cu fostul şef de judeţ, Gheorghe Bunea Stancu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro