Păun nu renunţă: «Dacă nu mai sunt hrăniţi, câinii se vor înmulţi mai greu!» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Păun nu renunţă: «Dacă nu mai sunt hrăniţi, câinii se vor înmulţi mai greu!»

Dan Păun, candidatul la Primăria Municipiului din partea ALDE, susţine că în ciuda criticilor primite din partea iubitorilor de animale şi a unora dintre contracandidaţi, nu renunţă la ideea sa conform căreia câinii comunitari nu se vor mai înmulţi la fel de mult dacă nu vor mai fi hrăniţi. Acesta a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că planul său este ca Brăila să devină un oraş curat, iar acest lucru va conduce în mod automat şi la diminuarea numărului de câini comunitari de pe străzi. "Dacă rezolvăm problema curăţeniei, vom rezolva şi celelalte probleme adiacente. Şi cred profund în ceea ce spun! Următoarea cea mai mare problemă este a câinilor comunitari. N-o să mă opresc din a repeta chiar dacă lumea mă va considera destul de limitat în idei: în momentul în care aceşti câini comunitari nu vor mai găsi alimente, hrană pe spaţiul public nici nu se vor mai înmulţi atât de tare şi populaţia de câini fără stăpân va putea fi controlată. Trebuie luate măsuri ferme! Vedeţi dumneavoastră, am şi fost criticat, ca să folosesc un răspuns frumos, pentru că dacă emiţi o idee cu argumente nu ţi se emit contraargumente, ci ţi se aruncă mizerii în cap. Ăsta e stilul nostru de a duce o dezbatere. Explicaţia pentru ceea ce am spus e foarte simplă, pentru că în momentul în care nu mai au mâncare, câinii nu mai sunt teritoriali, că nu îşi mai apără teritoriul pentru hrană, iar în situaţia în care hrana nu este atât de abundentă, o femelă nu va mai făta atât de mulţi pui, ci mai puţini. Cine a făcut un pic de zoologie cunoaşte lucrurile astea. Dar se pare că aşa-zişii iubitori de animale le-au uitat sau se prefac", a declarat Păun, deranjat de reacţia recentă a candidatului independent la CLM Brăila, Lucian Căprariu de la dezbaterea pe tema gestionării problemei câinilor fără stăpân.

Păun semnalează pericolul biologic generat de haitele de câini

Mergând pe aceeaşi linie, Dan Păun a mai punctat că a identificat câteva locuri în oraş, unde anumite persoane hrănesc câinii comunitari şi chiar le-au construit adăposturi. Acesta susţine că a luat legătura cu un ONG din Austria, care se ocupă cu aşa ceva şi a rămas impresionat, deoarece în adăpostul respectiv se şi dresează patrupedele, lucru ce s-ar putea face şi în Brăila. Chiar şi aşa, Păun a dorit să atragă atenţia asupra viruşilor şi bacteriilor pe care câinii îi pot răspândi. Pentru a-şi susţine afirmaţiile, preşedintele executiv ALDE Brăila a venit însoţit de o broşură semnată de conf. dr. Carmen Mihaela Creţu, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie «Carol Davila» Bucureşti, împreună cu alţi cercetători, în care se discută despre hidatidoză, boala transmisă de echinococcus, parazit răspândit de câini. "Am intrat foarte greu în posesia acestei broşuri care, din punctul meu de vedere, ar trebui să fie popularizată mai ceva decât Bianca Drăguşanu. Broşura asta este utilă tuturor. Acesta a fost un proiect finanţat de UE. Face referire la hidatidoză. Ţineţi minte că eu am ridicat problema unei persoane care s-a îmbolnăvit în Brăila de chist hidatic, generat de un parazit care se cheamă echinococcus. Câinele este gazdă definitivă şi nu îl deranjează cu nimic. Însă în momentul în care ajunge într-o gazdă temporară, printre care se află şi omul sau alte animale, generează acest chist hidatic. Citez din document: «La noi în ţară boala este foarte răspândită, mai ales în zonele rurale, dar există şi cazuri la oraş, aproape jumătate. În afara Bucureştiului, care are cele mai multe cazuri, judeţele cu cele mai multe cazuri sunt: Brăila, Buzău, Ialomiţa, Sibiu, Cluj, Alba, Timiş, Iaşi, Galaţi, Dolj, Constanţa». De aceea, eu le-aş adresa aşa-zişilor iubitori de animale care vor perpetuarea acestui pericol pe domeniul public următoarea rugăminte: să îşi asume plata cheltuielilor generate de acest parazit", a conchis sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro