Mergi la conţinutul principal

Păun, nemulţumit de contoarele furnizorilor de utilităţi, montate în Centrul Istoric

* consilierul municipal Dan Păun, preşedintele interimar al PPUSL Brăila, susţine că îi displace total aspectul cutiilor în care se află contoarele furnizorilor de utilităţi, ce au fost montate recent în Centrul Istoric * mai mult decât atât, Păun şi-a manifestat îngrijorarea faţă de pericolul pe care acestea l-ar putea prezenta în timp, în cazul în care cutiile vor fi avariate din diverse motive

 

 

 

Preşedintele PPUSL Brăila, consilierul municipal Dan Păun, nu este deloc încântat de aspectul cutiilor montate recent pe stâlpii din Centrul Istoric de către furnizorii de utilităţi, pentru a acoperi contoarele. Acesta susţine că plasticul folosit este inestetic, nepotrivit pentru zona respectivă, ba mai mult, că poate fi spart în timp, din varii motive, ceea ce ar conduce la situaţii cu adevărat periculoase pentru cetăţeni. Păun s-a arătat sceptic cu privire la faptul că arhitectul şef al judeţului sau reprezentanţii Direcţiei de Cultură Brăila au acceptat o astfel de variantă pentru mascarea contoarelor. De asemenea, a profitat de moment pentru a reaminti propunerea sa legată de adoptarea unui cod arhitectural al oraşului, situaţie în care astfel de intervenţii pe domeniul public ar fi uşor de evitat, a ţinut să sublinieze Păun.

”Nu am putut să nu remarc că în Brăila au apărut din ce în ce mai multe branşamente ale furnizorilor de utilităţi, de curent electric, în mod special. Dar sunt făcute din plastic. Deci nu ştiu după ce normă arhitectonică sunt făcute, pentru că în centrul oraşului, dacă vrei să îţi zugrăveşti casa, trebuie să obţii autorizaţie de la Cultură. Dar văd că hidoşeniile astea de plastic au apărut în tot oraşul. Au apărut chiar contoare montate pe stâlp. Tot într-o carcasă din asta de plastic. Dar mie mi se par şi foarte periculoase. Pentru că sunt la înălţimea la care populaţia are acces. Și dacă dintr-o greşeală, din rea-voinţă, vandalizare, o cutie din aceasta din plastic se sparge, pătrunde apa înăuntru dacă plouă, caz în care devine chiar periculos. Pentru că ştim foarte bine că apa şi curentul nu se amestecă. Am mai cerut o dată o lămurire, dar nu am primit-o. Sper ca arhitectul şef al oraşului să ne dea un răspuns. Cine a aprobat ca această tehnică de racordare şi de măsurare a consumului de curent să se facă prin montarea în stradă a acestor cutii din plastic? Și sunt curios dacă cei de la Cultură au aprobat modelul de cutie de plastic? Pentru că trebuie să intre în arhitectura oraşului. Dat fiind faptul că sunt foarte multe clădiri din centru unde s-au montat. Chiar şi aici la noi (n.r. - la sediu) avem acelaşi lucru”, a declarat Păun.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro