Mergi la conţinutul principal

Pălării multicolore şi alte surprize, pe faleza Dunării

* brăilenii amatori de poze au acum un motiv în plus să coboare pe malul Dunării, mai ales că zona arată foarte bine după lucrările de întreţinere de anul trecut *

 

 

 

 

Orice s-ar spune, faleza Dunării şi-a schimbat mult în bine aspectul: coşuri de gunoi şi bănci noi, gazon englezesc, apariţia rondourilor cu flori, eradicarea tufelor şi boscheţilor care estompau statuile etc. Efectiv se poate spune că, după lucrările derulate anul trecut, a fost scoasă la lumină această zonă de promenadă a municipiului. Toată aprecierea pentru aceste îmbunătăţiri, dar se pot vedea acum şi alte surprize, bune sau rele. Astfel, zicala “jos pălăria”, capătă şi un alt înţeles: “sus pălăria” dacă ne referim la apariţia celor câteva sute de … accesorii multicolore, de damă, montate la înălţime, pe faleză. Ele sunt un plăcut motiv de şedinţe foto, în replică la umbrelele reprezentând tricolorul românesc de pe strada Mihai Eminescu. Acum, brăilenii au un motiv în plus să coboare pe malul Dunării pentru o fotografie, pe lângă alte atracţii, cum ar fi cele câteva lebede şi gâşte care pot fi văzute de ceva vreme în zona fostului ştrand pentru copii.

Alte aspecte pozitive: toaleta de lângă locul de joacă pentru copii este într-o stare de curăţenie exemplară, dotată cu toate cele necesare, inclusiv dispozitive pentru persoanele cu handicap (lipseşte doar hârtia igienică). Nu ştim, însă, dec e toaleta din zona ştrandului continuă să fie mereu închisă, şi nu oricum ci cu două lacăte.

Dar să vedem şi ce alte surprize (dorite sau nu) mai sunt pe faleză: numărul teraselor a ajuns la patru, în dotarea lor intrând câteva sute de scaune şi bănci (pe spaţiul de promenadă şi trotuare); grătare cu mici şi chiar muzică “la greu”. Iar după ultimele averse de ploaie sau cine ştie de la ce ţeavă de pe promontoriul falezei, treptele erau pline, zilele trecute, de noroi, adevărate aluviuni ce s-au scurs şi de-a lungul aleii centrale a falezei. Aşa zona din dreptul sculpturii metalice “Oglinda soarelui” a cam trebuit ocolită...

Şi o întrebare pusă de unii brăileni: de ce, pe latura dinspre oraş, gazonul suferă serios de apă, că doar şi aici s-a montat o instalaţie modernă de irigat, la firul ierbii…

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro