Mergi la conţinutul principal

Păcăleală cu ajutoare gratuite de sărbători

Ţeapă cu false ajutoare gratuite, în prag de Crăciun. Un bătrân a rămas fără un laptop şi suma de 200 de lei, după ce a invitat în casă două tinere necunoscute. Acestea au sunat la uşa omului şi s-au prezentat ca fiind angajate ale unui supermarket, spunând că desfăşoară o campanie socială.
Poliţiştii atrag atenţia brăilenilor să fie atenţi la astfel de oferte, care par atrăgătoare, cel puţin în primă fază, întrucât infractorii profită de orice ocazie pentru a-şi umple buzunarele cu banii altora.
Zilele trecute, un brăilean în vârstă de 72 de ani a picat în plasa unor astfel de ţepari, greşeala lui fiind aceea că le-a permis accesul în locuinţă vizitatorilor. "Sub pretextul acordării unor gratuităţi, infractorii vă pot vizita şi vă pot ademeni cu diferite produse sau servicii, pătrund în locuinţă şi, profitând de neatenţie, vă pot sustrage bunuri de valoare. Săptămâna trecută, un brăilean de 72 de ani a sesizat faptul că, în jurul orei 10.30, s-au prezentat la uşa apartamentului două tinere care şi-au atribuit calitatea de reprezentante ale unor supermarket-uri din Brăila. Acestea au spus că desfăşoară o campanie socială în prag de sărbători, constând în ajutoare pentru pensionari. Bătrânul le-a invitat în casă şi, profitând de neatenţia lui, tinerele i-au sustras din locuinţă un laptop şi suma de 200 de lei", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Oamenii legii atenţionează că lanţurile de hipermarket-uri anunţă toate promoţiile, campaniile şi ajutoarele pe care le oferă, atât prin afişe în incinta magazinelor, cât şi prin spoturi publicitare la televizor sau în presă. Dacă desfăşoară astfel de campanii, în niciun caz reprezentanţii supermarket-urilor nu vor căuta beneficiarii pe stradă, ci se vor adresa persoanelor care trec pragul magazinelor şi vor acorda premiile în incinta lor. Alte situaţii şi tertipuri folosite de infractori, mai informează poliţiştii, mai sunt şi atribuirea falselor calităţi de reprezentanţi ai unor instituţii publice sau directori ai unor firme de produse cosmetice.
Întrucât persoanele vârstnice sunt cel mai adesea înşelate, multe fiind neinformate, întrucât nu îşi permit să cumpere un ziar şi nici să acceseze internetul, poliţiştii brăileni recomandă oamenilor să îi avertizeze pe vecinii bătrâni despre astfel de atacuri ale infractorilor. În primul rând, bătrânii trebuie avertizaţi să nu deschidă uşa necunoscuţilor şi să nu le permită accesul în casă, indiferent de oferte.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro