Mergi la conţinutul principal

Până de Bobotează, controale la comercianții de articole pirotehnice

• în perioada 5 decembrie 2022 - 6 ianuarie 2023, inspectorii ITM desfășoară ample acțiuni de control pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale la comercializarea articolelor pirotehnice • „Această acțiune este motivată de evenimente grave petrecute în anii anteriori, în țară și în străinătate, soldate cu explozii și incendii”, a precizat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat al Inspecției Muncii • din fericire, la Brăila, nu au fost semnalate astfel de cazuri

 

Controale derulate de Inspecția Muncii la nivel național, în perioada 5 decembrie 2022 - 6 ianuarie 2023, pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale la comercializarea articolelor pirotehnice. Obiectivele campaniei sunt legate de identificarea și verificarea agenților economici care desfășoară activități de deținere, transport, manipulare, depozitare și comercializare a articolelor pirotehnice.

„Această acțiune este motivată de evenimente grave petrecute în anii anteriori, în țară și în străinătate, soldate cu explozii și incendii de mari proporții la depozite de articole pirotehnice, care au provocat pagube materiale și, uneori, chiar victime, repercusiunile făcându-se resimțite pe o suprafață considerabilă în jurul acestor depozite. Un alt motiv care stă la baza desfășurării acestei acțiuni este faptul că, în perioada sărbătorilor, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse de utilizarea articolelor pirotehnice de către copii cu vârsta sub 18 ani. Astfel, se impune efectuarea de controale la comercianții și deținătorii unor astfel de articole, pentru a se verifica respectarea legislației specifice în domeniu. Pentru toate neconformitățile constatate cu ocazia controalelor, se vor dispune măsuri cu termene precise de remediere și, în funcție de gradul de pericol social al faptei, se vor aplica sancțiuni, de la avertismente până la sistarea activității, conform prevederilor Legii nr. 126/1995, modificată și completată, precizează Inspectorul general de stat Dantes Nicolae Bratu, șeful Inspecției Muncii

Potrivit ITM Brăila, în perioada menționată, inspectorii de muncă vor efectua controale la toți deținătorii de articole pirotehnice, pentru a verifica dacă sunt autorizați, potrivit legii, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă și Inspectoratul Județean de Poliție Brăila, dacă au angajat personal autorizat ca pirotehnicieni, dacă mișcarea articolelor pirotehnice, respectiv intrarea și ieșirea acestora, se face în baza documentelor prevăzute de lege, dacă transportul articolelor pirotehnice se face conform legii, dacă depozitarea acestora este conformă, dacă nu sunt depășite cantitățile aprobate pentru a fi depozitate și dacă articolele sunt etichetate corect, cu instrucțiuni de utilizare în limba română.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro