Brăilenii au puţine bucurii pe lumea asta, iar una dintre acestea este grătarul făcut în aer liber. Ăştia suntem noi, alţii mama nu mai face – vorba defunctului Corneliu Vadim Tudor. Eu, unul, nu sunt mare amator de frigărui, de mici şi alte fleici rumenite pe grătar, dar asta nu mă împiedică să sar în apărarea amatorilor de grătare. Să te iei de grătarul românului, e ca şi cum ai încerca să interzici luptele cu tauri (corrida) în Spania. Au autorităţile locale o plăcere aproape morbidă să le interzică oamenilor să se simtă bine. Dacă brăilenii se simt bine la grătar, într-un cadru organizat şi fără să deranjeze alţi oameni, de ce să le interzici acest lucru?
Uite că la Brăila nici grătarele nu se mai pot desfăşura în linişte, din cauza disputelor politice. Concret, de 1 Mai 2017, brăilenii nu au putut merge în păduricea de la Stejaru, din spatele staţiunii Lacu Sărat, pentru că Primăria Brăila şi Primăria Chiscani sunt pe poziţii de război. Ca atare, în acest loc nu s-a putut face picnic în mod legal, căci nimeni nu a vrut să îşi asume răspunderea pentru grătarele care urmau să fie încinse acolo. Drept urmare, brăilenii au trecut la planul B, litera B venind de la Buzău. Destul de mulţi brăileni s-au deplasat cu maşinile personale până aproape de Buzău ca să frigă o ceafă de porc sau să rostogolească un mic pe grătar. Bine, şi să bea o bere, ne referim acum la cei care nu au condus maşinile la întoarcere spre Brăila.
Este trist că autorităţile din Brăila nu pot pune un spaţiu generos şi adecvat la dispoziţia amatorilor de grătare. Cred că se poate găsi în toată Brăila asta un loc cu suficientă umbră, unde oamenii să poată încinge o fleică pe grătar. Problema este că autorităţile locale, şi nu mă refer acum neapărat la primarul Marian Dragomir (deşi el e primul culpabil), au alte priorităţi, nicidecum să vină cu propuneri benefice brăilenilor. Să politizezi până şi un amărât de grătar, că nu îţi place ţie de faţa ălora din Chiscani, mi se pare deja prea mult, ba chiar inacceptabil aş zice. (Fleica NIMENI)