Mergi la conţinutul principal

Până şi cutremurele ocolesc Brăila

Galaţiul a început să ne invidieze şi mai abitir după ce s-a zvonit că japonezii de la Yazaki au ales Brăila pentru a construi o fabrică şi a crea astfel 3.500 de locuri de muncă. De asemenea, tot la capitolul „veşti bune pe care, însă, nu le-a simţit nimeni" trebuie trecut şi drumul expres care cică va trece prin Brăila şi va duce ori către Bacău, ori către Tulcea, naiba ştie pe unde. Şi de această dată brăilenii naivi s-au inflamat pe Facebook, bucurându-se de parcă tocmai rulau cu 130km/oră pe drumul expres proaspăt inaugurat.
Personal, sunt prea bătrân ca să mai cred în Scufiţa Roşie sau să mai pun botul la bancurile cu spiriduşi. Frazele care încep cu „avem de gând să facem" sau „vrem să construim" deja îmi provoacă o mică stare de nervi. Prefer să nu aud nimic până când nu este gata lucrarea cu pricina. Şi asta pentru că nu mă interesează ce vor unii sau alţii să facă, ci dacă au făcut sau nu ceva. Aşa că nu dau doi bani nici pe zvonurile lansate de Ziarul Financiar, referitoare la investiţia Yakuza, nici pe drumurile expres ale lui Ponta, drumuri care anul trecut pe vremea asta erau autostrăzi.
Singura certitudine în Brăila, din săptămâna care tocmai se încheie, au fost cutremurele. Mă rog, cutremurul, căci a fost unul singur, nu mai multe. Dar până şi zgâlţâiala de joi, 2 octombrie 2014, a fost vai mama ei, semn că până şi cutremurele ocolesc Brăila. Ţinând cont de faptul că, din câte ştiu eu, în ultimii 10-15 ani, Brăila a cam fost văduvită de cutremure, mă aşteptam ca măcar ăsta de joi - dacă tot a venit - să fie mai consistent, mai închegat aşa. Când colo, Brăila a avut parte de o glumiţă de 3 grade Richter, de cred că nici nu s-au mişcat acele seismologilor de serviciu de la Bucureşti. Din câte am citit pe net, în ţările adevărate, cu PIB demn de băgat în seamă (cum ar fi Japonia, de exemplu), cutremurele sosesc la timp şi îşi fac treaba ca lumea. Şi în SUA, altă ţară dezvoltată, se poate pune bază pe cutremure, deşi e drept că în ultima vreme taifunurile/uraganele au fost mult mai serioase, punctând masiv la impresia artistică.
O să spuneţi că poate am înnebunit, că am luat-o razna din moment ce invoc nişte cutremure puternice care să se abată asupra Brăilei. Mă, sincer să vă zic, aş vrea să vină un cutremur de 6 grade Richter acolo, căci de multe ori mă gândesc că aşa s-ar scutura bine de tot Casa Albă şi mulţi bandiţi & corupţi şi-ar rupe gâtul pe scări în goana lor de a scăpa din clădire. Şi nu îmi fac deloc griji că vor fi şi victime colaterale printre brăileni, pentru că am auzit că un cutremur mare şi serios, care se respectă, nu îşi pune mintea cu oamenii simpli, care chiar îşi văd de viaţa lor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro