Potrivit declaraţiilor acestuia, în urma analizei făcute săptămâna trecută cu secretarul de stat Raed Arafat s-au decis şi localităţile în care vor fi amplasate acestea: "Am avut întâlnire cu cei de la ISU, după care am avut şi o întâlnire cu primarii din localităţile vizate şi, în principiu, am decis să avem 2 puncte SMURD în municipiul Brăila, plus alte trei, la Ianca, Făurei şi Însurăţei. Acestea sunt susţinute integral de administraţia centrală, de statul român. În plus, la Măxineni, Tufeşti şi Măraşu vor fi alte trei centre SMURD, la care vor fi suportate de asemenea toate cheltuielile, mai puţin salariile, care vor fi suportate de consiliile locale respective, fie singure, fie în înţelegere cu comunele învecinate, care pot beneficia şi ele de aceste centre. Câştigăm o măsură de prim ajutor imediată, 12 locuri de muncă şi chiar spuneam ieri că poate reuşim ca acei bolnavi preluaţi de echipele SMURD să ajungă şi într-un spital care să poată să-i trateze cum se cuvine, din toate punctele de vedere, începând cu medicamente şi terminând cu expertiza medicală. Ştiţi că la acest capitol sunt multe probleme în judeţul Brăila, sunt multe controale, dar din păcate nu se găseşte o soluţie pentru a aduce o echipă managerială care să fie aplecată spre problemele sănătăţii judeţului şi mai puţin spre interese, altele decât cele care trebuie. Dar din câte am înţeles, se va schimba legea şi se va desfiinţa manageriatul în spitale şi poate o să rezolvăm şi problema Brăilei, pe această temă. Că degeaba îi aducem noi pe bolnavi în condiţii cât de cât bune, spre a fi salvaţi, dacă nu schimbăm ceva şi la spital. Că altfel, îi ducem către spitalele din Bucureşti, în continuare".
Stancu a explicat că toţi primarii implicaţi s-au angajat să asigure cheltuielile legate de salariile personalului staţiei SMURD din comunele lor: "Toţi colegii primari au fost de acord să scoată câte o hotărâre de consiliu pe baza cărora să putem face demersurile necesare pentru a şcolariza personalul pentru aceste puncte SMURD. La Brăila au mai venit, dacă nu mă înşel, 14 ambulanţe, din care una ultraperformantă. Pe de altă parte, nu vom avea mai multe elicopetere, va fi doar unul, între Brăila şi Galaţi, care va deservi ambele judeţe. Probabil că la anul vom avea un elicopter al nostru, din ce am discutat pe această temă".
Şeful CJ Brăila a declarat că nu sunt probleme nici pe partea de asigurare a parcului de maşini necesare SMURD la nivel de judeţ:
"Am avut discuţii cu şeful ISU, sunt vreo 2,5 milioane de euro cu care sperăm să rezolvăm cumpărarea a una sau două maşini de descarcerare, pentru a deservi cu mai multă uşurinţă tot judeţul. Avem la Brăila două astfel de maşini, una mixtă şi alta specializată, poate mai aducem una la Ianca, alta prin zona Însurăţei, o să vedem, o să le împărţim. Din punct de vedere al ambulanţelor, avem deja şase repartizate, ni s-a promis că vom mai avea două şi eu sper să terminăm cu şcolarizarea personalului pe la sfârşitul lunii iulie. Noi deja ne pregătim să facem selecţia, căutăm oameni, vor fi grupe de 20 de inşi, care se vor şcolariza pe rând".