Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ostaticii italieni din Yemen au fost eliberati

Triburile yemenite i-au eliberat, vineri, pe cei cinci turisti italieni pe care ii rapisera in cursul acestei saptamini pentru a face presiuni asupra autoritatilor de la Sanaa, in scopul eliberarii din inchisoare a unor membri ai familiei lor, a anuntat un oficial guvernamental, citat de Reuters.
"Eforturile mediatorilor au fost eficiente. Au fost eliberati nevatamati", a declarat un oficial local.
Nu este clar daca Guvernul a acceptat revendicarile rapitorilor, dar negocierile anterioare in cazuri similare in Yemen s-au rezolvat de cele mai multe ori printr-un compromis.
Rapitorii au amenintat ca ii vor ucide pe ostatici in cazul in care autoritatile vor incerca sa ii elibereze prin forta.
Oficialul a declarat ca italienii - doi barbati si trei femei - vor fi transportati cu o masina in principalul oras din provincia Marib, apoi vor fi preluati de un elicopter care ii va transporta in capitala Sanaa.
Acesta a fost cel de-al patrulea caz de rapire in care au fost implicati cetateni occidentali inregistrat in mai putin de doua luni si a generat teama fata de posibilitatea revenirii valului de rapiri inregistrat urma cu citiva ani.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii