Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ostaticii italieni din Yemen au fost eliberati

Triburile yemenite i-au eliberat, vineri, pe cei cinci turisti italieni pe care ii rapisera in cursul acestei saptamini pentru a face presiuni asupra autoritatilor de la Sanaa, in scopul eliberarii din inchisoare a unor membri ai familiei lor, a anuntat un oficial guvernamental, citat de Reuters.
"Eforturile mediatorilor au fost eficiente. Au fost eliberati nevatamati", a declarat un oficial local.
Nu este clar daca Guvernul a acceptat revendicarile rapitorilor, dar negocierile anterioare in cazuri similare in Yemen s-au rezolvat de cele mai multe ori printr-un compromis.
Rapitorii au amenintat ca ii vor ucide pe ostatici in cazul in care autoritatile vor incerca sa ii elibereze prin forta.
Oficialul a declarat ca italienii - doi barbati si trei femei - vor fi transportati cu o masina in principalul oras din provincia Marib, apoi vor fi preluati de un elicopter care ii va transporta in capitala Sanaa.
Acesta a fost cel de-al patrulea caz de rapire in care au fost implicati cetateni occidentali inregistrat in mai putin de doua luni si a generat teama fata de posibilitatea revenirii valului de rapiri inregistrat urma cu citiva ani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii