Oscarurile, fără discursurile de mulţumire | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Oscarurile, fără discursurile de mulţumire

Discursurile de mulţumire ţinute de câştigători la ceremonia de decernare a Premiilor Oscar ar putea deveni amintire. Academia Americană de Film a anunţat că mesajele de mulţumire vor putea fi scrise şi vor apărea pe ecran, în timp ce câştigătorii primesc statueta.
După ce primesc multrâvnita statuetă, câştigătorii au 45 de secunde pentru a susţine discursul de acceptare a premiului. Ei vor preda organizatorilor în prealabil o listă cu numele celor cărora vor să le adreseze mulţumiri, potrivit TVR.
Această listă va defila în josul ecranului când câştigătorii îşi vor primi Oscarul, ceea ce le va permite să se concentreze mai bine asupra a ceea ce au de spus, fără să mai aibă grijă că vor uita pe cineva drag în discursul lor de primire.

Unii se gândesc la boicot

Schimbarea a fost anunţată de Academie, la dineul care i-a reunit pe nominalizaţii premiilor Oscar de anul acesta.
Anunţarea nominalizărilor a suscitat o amplă polemică, deoarece nicio persoană de culoare nu se află pe listă, pentru al doilea an consecutiv. Printre cei nemulţumiţi se află şi Sylvester Stallone, care a mărturisit că i-a trecut prin minte să boicoteze ceremonia din acest motiv. Actorul de 69 de ani a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar pentru prestaţia din filmul Creed , regizat de afro-americanul, Ryan Coogler, şi în care rolul principal este jucat de actorul de culoare Michael B. Jordan.

Discursuri memorabile la Oscar

De-a lungul timpului, unii actori au susţinut discursuri memorabile atunci când au primit Oscarul. Unul dintre cele mai savuroase momente a fost în 1999, când actorul italian Roberto Benigni a obţinut Oscarul pentru interpretare în pelicula emoţionantă „La vita e bella".
Un discurs emoţionant a rosti în 2003 actorul Adrien Brody, când a obţinut Oscarul pentru rol principal pentru filmul „Pianistul". Brody a vorbit despre dezumanizarea pe timp de război şi a rostit o rugăciune pentru pace, fiind îndelung aplaudat şi ovaţionat.
Un moment special a fost în 1994, când Anna Paquin, în vârstă de 12, a obţinut Oscarul pentru interpretare feminină pentru rol secundar în filmul „Pianul". Micuţa a fost vizibil emoţionată şi a reuşit cu greu să mulţumească pentru premiu.
Memorabil a fost şi discursul lui Gwyneth Paltrow, care a obţinut în 1999 Oscarul pentru interpretare feminină în filmul „Shakespeare in Love". Actriţa şi-a stăpânit cu greu emoţiile.
Ceremonia de decernare a premiilor Oscar 2016 va avea loc pe 28 februarie, la Los Angeles.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro