Mergi la conţinutul principal

Ortografia - o preocupare pentru elevii din scolile generale

Concursul Judetean pentru Ortografie "Ion Creanga", editia a II-a, si-a desemnat, ieri, cistigatorii la sectiunea dedicata invatamintului primar. Au participat 45 de copii, atit din mediul urban, cit si din mediul rural, insa organizatorii au observat faptul ca au fost foarte multi elevi din mediul rural. Obiectivul competitiei a fost acela de a potenta interesul invatatorilor pentru lizibilitate si corectitudinea scrierii elevilor, a precizat invatatoarea Daniela Lupu, unul dintre organizatori. Festivitatea de premiere a fost deschisa de directorul Scolii "Ion Creanga", prof. Victor Buzea, care i-a admirat pe micutii elevi pentru curajul cu care s-au prezentat la confruntare.
Au fost premiati 24 de elevi, acordindu-se trei premii I, trei premii II, patru premii III si 14 mentiuni. Cu aceasta ocazie clasele a IV-a de la Scoala "Ion Creanga" au prezentat un spectacol coordonat de invatatoarele Luminita Gheorghe si Gabriela Broasca.
Cu premiul I au fost recompensati elevii: Andreea Moisoi de la Scoala "Sf. Andrei", Gabriela Tihan de la Gropeni si Teodora Gogu de la "Ion Creanga". Premiul II l-au impartit elevii: Teodora Soare de la Liceul de Arta, Andreea Hanu de la "C. S. Aldea" si Florian Gheorghica de la Scoala "Sf. Maria". Premiul III l-au primit patru elevi: Mihaela Arama de la Scoala "Caragiale", Cristian Filip de la "Vasile Alecsandri", Madalina Skakocs de la "Fanus Neagu" si Elena Larion de la "George Cosbuc".
Concursul a fost initiat de un grup de cadre didactice in frunte cu fostul inspector de limba romana Neculai Rotaru, alaturi de care au fost: invatatoarele Marioara Prodan, Daniela Lupu, inspectorul pentru invatamintul primar Ecaterina Bonciu si prof. Carmen Vlad.
Acest concurs are o sectiune si pentru elevii de gimnaziu. Premierea lor are loc astazi, de la ora 12.00, la Scoala "Mihai Eminescu". Vom reveni si cu rezultatele obtinute de elevii de gimnaziu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu