Mergi la conţinutul principal

Orizont 64 a menținut ștacheta sus și în 2021

* Matei Grigore a fost șahistul anului la această grupare sportivă * Orizont 64 și Micul Prinț au organizat două turnee tradiționale * colaborarea va continua și în acest an * “Sper ca 2022 să fie mai bun pentru toți și să ne reluăm toate activitățile pe care le-am avut anterior pandemiei de coronavirus”, spune Ionel Balcan

 

Clubul de șah Orizont 64, la fel ca și celelalte grupări sportive din Brăila, a avut de suferit în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus. Activitatea clubului, coordonat de candidat maestru în șah Ionel Balcan, s-a redus, atât la nivelul participării sportivilor în competițiile naționale cât și în plan organizatoric. Au fost organizate câteva turnee  în condițiile impuse de MTS pentru siguranța participanților.

Cele mai bune rezultate, în anul recent încheiat, le-a obținut fostul vicecampion național la U10, Matei Grigore, jucător de categoria I.

Pregătit de candidat maestru în șah Ionel Balcan, talentatul junior brăilean s-a clasat pe primul loc la ediția a XXX-a a Trofeului Internațional al Litoralului, cu 7 puncte din 8 posibile, a câștigat Trofeul internațional “Cupa Satori Art” de la Slobozia, Festivalul Șahului Brăilean, ediția a XIX-a, la șah blitz, Cupa Primăverii Smart Galați, Cupa Phoenix Buzău la U14. Brăileanul s-a clasat pe locul al doilea la ediția a XIV-a, dar a încheiat turneul neînvins. În concursurile menționate Matei Grigore a pierdut doar o singură partidă.

În 2021 rezultate bune au mai avut Andreas Alexandrou, care a câștigat ediția a XIV-a a tradiționalului turneu de șah Căluțul de fildeș, turneu pentru copii și juniori la care s-au mai remarcat Bianca Ionescu și Ana Maria Ene, ocupantele locurilor al doilea, rspectiv al patrulea, la U14. Rezultate meritorii în turneele naționale au mai obținut juniorii Victor Dumbravă și Andrei Chiriac.

 

A continuat colaborarea cu “Asociația Free Children”

Concomitent cu activitatea de la club, Ionel Balcan pregătește “Asociația Free Children”, cele mai mici grupe de șahiști din Brăila. Iar de aici s-au format șahiști valoroși precum Matei Grigore, care a fost inițiat în tainele sportului minții la această grădiniță, încă de la vârsta de 4 ani.

 

Clubul reia pregătirea pe categorii de vârstă

Din cauza pandemiei de coronavirus, Orizont 64 și-a redus activitatea în ceea ce privește pregătirea șahiștilor pe care îi are legitimați și s-a axat mai mult pe grupa de performanță.

“Am respectat toate regulile impuse din cauza pandemiei de coronavirus, de aceea și activitatea clubului a fost ceva mai restrânsă, ne-am axat pe grupa de performanță. Însă în acest an, în funcție de situația sanitară, vrem să reluăm pregătirea grupelor mici de vârstă. Vom face grupe de câte șase copii, așa cum ne permite spațiul de care dispunem la club și ne vom continua activitatea”, a explicat Ionel Balcan.

Fondat în 1994, Orizont 64 împlinește 28 de ani de existență. Dacă la început a avut o singură secție, cea de șah, ulterior, pe Certificatul de Identitate Sportivă au mai fost trecute 11 secții. Iar din 2008, datorită rezultatelor foarte bune obținute de șahiștii legitimați, Orizont 64 a devenit club pepinieră pentru copii și juniori.

 

Orizont 64 a organizat turnee împreună cu Micul Prinț

În anul recent încheiat Orizont 64 a realizat o colaborare fructuoasă cu Micul Prinț, al cărui președinte este Iulian Preda și împreună au organizat, în condiții foarte bune, două turnee tradiționale ale șahului brăilean: Căluțul de Fildeș, ediția a XIV-a și Festivalul Șahului Brăilean, ediția a XIX-a.

“Ambele turnee au fost organizate în condiții excelente la Muzeul Brăilei – Carol I și Cantina Sport. La aceste competiții am primit un sprijin important din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret, a Primăriei Brăila, Consiliului Județean. De asemenea ne-a ajutat și europarlamentarul Mihai Tudose, candidat maestru în șah. Pentru 2022 cele două cluburi intenționează să continue această colaborare, având o serie de proiecte comune. Printre acestea, în premieră, vom organiza un Grand Prix care va consta într-o serie de turnee, unul pe lună, iar finala va avea loc în decembrie, în sistem închis. Cele două cluburi vor organiza o serie de simultane, în școli și grădinițe în vederea atragerii copiilor spre acest minunat sport. Sper ca 2022 să fie mai bun pentru toți și să ne reluăm toate  activitățile pe care le-am avut anterior pandemiei de coronavirus. Au fost ani dificili pentru toți sportivii nu numai pentru șahiști și sperăm ca ușor, ușor, să revenim la normal”, ne-a declarat Ionel Balcan, vicepreședintele clubului Orizont 64 Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro