Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Organizatiilor de mediu nu li se da voie sa vorbeasca despre organismele modificate genetic

In urma cu doua zile, la Cluj, a avut loc o intilnire cu tema "Organismele Modificate Genetic (OMG) si chimicalele periculoase". Intilnirea a avut drept scop evaluarea activitatii autoritatilor romanesti din domeniul protectiei mediului, evaluatorii desemnati fiind doi specialisti ai Comisiei Europene, Henriette Faergemann si Bengt Bucht.
"Invitat oficial ca reprezentant al societatii civile de catre Garda
Regionala de Mediu, Dan Craioveanu, reprezentantul organizatiei Clubul Ecologic Transilvania (CET) i s-a promis ca va avea
alocate 10 minute pentru a face o prezentare cu privire la relatia ONG-urilor cu autoritatile in probleme legate de OMG. A avut surpriza sa constate, insa, ca a fost scos din program, fara sa fi fost anuntat in prealabil. Este sfidator si ne deranjeaza pe noi toti, reprezentanti ai societatii civile, care vrem sa tragem un semnal de alarma cu privire la influentele utilizarii organismelor modificate genetic asupra sanatatii si mediului", ne-a precizat Cornel Apostol, presedintele organizatiei "Eco Alpex 2000". Din relatarile presedintelui organizatiei brailene, explicatia autoritatilor a fost aceea ca intilnirea era organizata strict pentru autoritatile romanesti si cei 2 comisari. Argumentele insa nu au fost acceptate de reprezentantii ONG-urilor, replica lor fiind dura. "Una din autoritatile pe probleme de mediu in Romania, se pare, este Compania "Monsanto", care a fost invitata la intilnire. Sustinem aceasta pentru ca nimeni nu a putut sa ne lamureasca in legatura cu legitimitatea prezentei unei companii private la o intilnire intre autoritati. Timp de trei ore si jumatate, lui Dan Craioveanu nu i s-a dat ocazia sa isi spuna cuvintul, in schimb Compania "Monsanto" a facut o prezentare a activitatii sale comerciale in Romania", a mai spus Apostol.
In prezent, in Romania, "Monsanto" este cea mai mare companie producatoare de seminte modificate genetic si activeaza in tara noastra din 1998.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii