Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Organizatia PNL Braila se dizolva. Din nou

Alba-neagra, cu organizatia PNL Braila. Asta fac liderii locali si centrali ai partidului, care au versiuni diferite despre situatia filialei, si o fac sa apara sau sa dispara, dupa cum a inteles fiecare ce se intimpla. Cum nici macar cei care au functii si au acces la cei care iau decizii, la centru, nu par a fi inteles ce Dumnezeu se intimpla cu organizatia PNL Braila, este normal ca simplii membri, cei carora nu le spune nimeni nimic si care mai afla cite ceva doar din presa, sint intr-o stare de confuzie totala. Asta, in conditiile in care, desi decizia cu privire la situatia filialei PNL Braila s-a luat de citeva zile, in cadrul unei sedinte a Inaltei Curti de Onoare si Arbitraj a PNL, deocamdata, nimeni nu a primit un document oficial, prin care sa fie informat care este exact, aceasta decizie. Astfel incit fiecare ia de bun ce a auzit, dupa ureche si interpreteaza in felul sau, accentuind imaginea de filiala aflata in totala degringolada.
Astfel, initial, parlamentarii PNL de Braila Dan Sabau si Gabriel Sandu au confirmat informatia potrivit careia organizatia judeteana PNL Braila se desfiinteaza si se reiau incrierile, om cu om, pentru a se reinfiinta organizatiile. Sabau spunea ca este vina lui Constantin Cibu, pentru ca a dat declaratii care au iritat centrul. Sandu spunea ca este vina lui Adrian Ritzinger, fost presedinte, demisionat de mult din partid, dar care inca face rau, prin faptul ca nu a organizat bine filiala, cu ani in urma. Mai apoi, secretarul general al partidului, Dan Motreanu, ne-a declarat ca nu se dizolva organizatia, ci doar structurile de conducere, si motivul este acela ca nu s-au organizat alegerile in februarie 2006. Cu alte cuvinte, vina apartine chiar structurilor de conducere judetene dizolvate, din care faceau parte, cu onoare, Dan Sabau si Gabriel Sandu. De altfel, eforturile supraomenesti depuse de Sabau, pentru a bloca alegerile si a-si prelungi la infinit interimatul nu mai sint un secret pentru nimeni. Mai nou, insa, presedintele Inaltei Curti de Onoare si Disciplina, Bogdan Olteanu, prezent la Braila, ne-a oferit varianta sa asupra deciziei, cea care, teoretic, ar trebui sa fie cea corecta, de vreme ce el a prezidat sedinta in care s-a luat decizia cu pricina: nu se dizolva structurile de conducere, se dizolva organizatiile si fiecare membru trebuie sa se reinscrie in partid, cu exceptia parlamentarilor, consilierilor si primarilor. "Curtea a constatat ca, intrucit nu s-au putut tine alegeri la timp si intrucit nu exista o inregistrare corecta si verificata a listelor de membri, organizatia nu este functionala conform statutului si, ca atare, vom proceda la reconstituirea ei. De aceea, considerind ca alesii locali si nationali ai partidului, adica primarii, consilierii locali si parlamentarii sint membri si ramin membri, ii vom ruga pe toti ceilalti membri ai Partidului National Liberal de la Braila sa se reinscrie. La nivelul organizatiilor locale, se vor forma comitete de initiativa in fiecare unitate administrativ- teritoriala, in municipiul Braila, in orase si comune si un comitet de initiativa judetean, care vor organiza alegeri in plan local si, dupa aceea, Conferinta Judeteana. Este vorba despre o dizolvare de organizatie si nu una de structuri de conducere".
Intrebat fiind ce puncte din statut s-au incalcat de catre organizatia din Braila, Bogdan Olteanu a precizat: "Sint mai multe prevederi statutare care au fost incalcate, una este cea din art. 26, care se refera la conditiile pentru functionarea organizatiei judetene, numar de organizatii locale si numar de membri; am constatat ca nu exista numarul de membri, intrucit bazele de date nu sint intocmite conform prevederilor statutare. Mai este si o alta problema: inscrierile de membri in plan local nu au fost aprobate la nivel judetean, e un numar minim de 300 membri care trebuie sa fie trecuti prin Biroul Permanent Judetean si prin toate procedurile statutare. De asemenea, nu s-au respectat prevederile unui alt articol, care se refera la organizarea de alegeri la nivel judetean in termen de un an de la Congresul partidului". Reamintim ca, anul trecut, conducerea centrala a trimis la Braila un reprezentant de-al sau, care, timp de mai multe saptamini, s-a ocupat de inventarierea membrilor PNL Braila si punerea la punct a bazei de date a acestei filiale. Potrivit deputatului Gabriel Sandu, acesta si-a dus la bun sfirsit misiunea si a prezentat la centru informatii exacte, cu privire la numarul si numele membrilor PNL Braila. Acum aflam ca, dupa cite se pare, reprezentantul centrului n-a facut mai nimic, pentru ca baza de date este in continuare harcea-parcea.
L-am intrebat pe Olteanu daca vor fi sanctionati cei care se fac vinovati de aceste nereguli, mai exact, cei care au facut parte din conducerea judeteana a PNL Braila, mai ales ca, dupa cum se pare, pentru greselile lor, sint sanctionati membrii de rind, prin dizolvarea organizatiei. Liderul liberal considera insa ca nu trebuie privit inapoi, la cei care au gresit, ci inainte, la ce se poate face: "Nu as vrea sa vorbim despre o sanctionare a organizatiei, aceasta a suferit suficient de mult, de pe urma faptului ca lucrurile nu au functionat aici, in ultimul an. Noi vrem sa punem organizatia pe picioare si vrem sa o luam de jos in sus. Deci, aici nu cred ca trebuie sa vorbim despre sanctiuni, membrii vor decide cine trebuie sa-i reprezinte si cine merita sa conduca in continuare". Olteanu a refuzat si sa-i identifice pe cei care sint vinovati de aceasta situatie: "Cred ca fiecare dintre noi, cei de la Bucuresti si de la Braila, avem partea noastra de vina, dar va repet ca nu ma intereseaza foarte mult cine este vinovat, vreau sa avem din nou o organizatie care sa functioneze, si o organizatie va putea functiona doar atunci cind ii va reprezenta pe membrii sai".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii