Organigramă nouă, dar cu contre la Spitalul Judeţean de Urgenţă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Organigramă nouă, dar cu contre la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Nu mai departe de luna august a anului curent, în urma unui control al departamentului de resort din cadrul Ministerului Sănătăţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) avea termen pentru refacerea completă a organigramei şi a statului de funcţii, ambele considerate neconforme cu legislaţia în vigoare. 

"Organigrama spitalului nu a fost întocmită în concordanţă cu structura organizatorică aprobată şi cu legislaţia în vigoare", se arată în raportul MS. Măsura impusă de inspectorii Corpului de Control a fost "modificarea organigramei în termen de 30 de zile de la primirea actului de control". Pe acest fond, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Brăila, managerul spitalului, chirurgul Mihail Iugulescu, a prezentat în faţa aleşilor judeţeni o expunere de motive la proiectul de hotărâre privind modificarea organigramei şi a statului de funcţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.
În cuprinsul materialului respectiv se arată că noua organigramă prevede înfiinţarea mai multor departamente, între care Biroul Juridic, Serviciul Achiziţii Publice, Contracte, Aprovizionare, Transport, Raportări, iar unitatea de transfuzie sanguină trece în subordinea managerului, din subordinea directorului medical, aşa cum, de altfel, a sesizat chiar Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii.

Mişcări de funcţii în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila

"Potrivit organigramei şi a statului de funcţii prezentate spre aprobare, numărul de posturi al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila s-a majorat de la 2.190 la 2.250, din care 281 sunt posturi finanţate din fonduri de la bugetul de stat şi 1.969 posturi din fonduri alocate de CJAS", se arată în expunerea de motive pe care şi-a însuşit-o Consiliul Judeţean, sub semnătura interimarului instituţiei, prof. Viorel Mortu.
Structura organizatorică prevede 2.200 posturi de execuţie şi 50 de conducere, pe considerentul că acelaşi Corp de Control a sesizat faptul că departamentul personalului TESA este supradimensionat.
Prezent la întâlnire, managerul Mihail Iugulescu a fost pus de către consilierii judeţeni în postura de a explica şi alte situaţii decât acelea prezentate în organigramă şi în statul de funcţii. Consilierul judeţean PNL Marian Sârbu l-a întrebat "cum rămâne cu demisia?!", însă dr. Iugulescu n-a considerat oportun să răspundă direct, precizând doar că nu e momentul să facă vreun gest în acest sens.
Nici situaţia angajaţilor daţi recent afară în urma unui concurs considerat "trucat", amintită de către unul dintre consilierii judeţeni, n-a suscitat interes crescut pentru reprezentanţii spitalului. Dr. Mihail Iugulescu şi-a menţinut în continuare poziţia potrivit căreia "erau angajaţi ilegal, acum refacem întreaga structură. De altfel, au loc şi transformări de posturi în acest moment".

Proiectul a trecut cu majoritate de voturi

Cum unii dintre cei daţi afară nu şi-au încheiat lichidările cu Judeţeanul, subiectul încă rămâne deschis. Nici as. Olguţa Crivăţ, director medical al SJU, prezentă la dezbatere, n-a scos vreun cuvânt, lăsându-l pe dr. Iugulescu să dea piept cu aleşii judeţeni care n-au ezitat să amintească şi de proiectele nefinalizate/ suspendate de la spital şi de faptul că unele secţii sunt tot nefuncţionale. Dr. Bogdan Minescu, de formaţie cardiolog, consilier judeţean PNL, a reiterat cazul Secţiei Cardiologie/ Pediatrie care a fost "abandonată" în fază terminală, dar nu s-a semnat recepţia finală.
Prof. Viorel Mortu, preşedinte interimar al CJ, a înclinat balanţa spre dr. Iugulescu, amintind că acesta a preluat "moştenire grea" de la Rodica Sin, pe vremea când Gheorghe Bunea Stancu, acum în puşcărie pentru dosarul "Mită la PSD", "haiducea" în Consiliul Judeţean şi nu numai.
Cert este că, într-un final, proiectul a trecut de consilieri cu o majoritate de 23 de voturi "pentru" şi trei abţineri, majoritate formată din grupul PSD-UNPR şi trei liberali, restul s-au retras, iar liberalul Bogdan Minescu s-a "recuzat", invocând apartenenţa sa la branşa medicilor din SJU. Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro