Mergi la conţinutul principal

Orele în plus de somn din weekend reduc riscul de diabet

Cui nu-i place să doarmă? Ei bine, dacă plăcerea dumneavoastră vinovată este aceea de a dormi câteva ore în plus sâmbătă şi duminică, experţii au descoperit că acest obicei ar putea reduce riscul de diabet. Din cauza serviciului, a grijilor care ne apasă, dormim destul de puţin, mai ales de luni până vineri, iar în weekend încercăm să recuperăm. Un studiu realizat de către experţii de la Universitatea din Chicago, Statele Unite, arată că acele câteva ore în plus de somn ar putea avea un efect benefic.

Nu rataţi ocazia de a vă odihni în weekend!

Alte câteva analize realizate anterior indică faptul că un somn de 7-8 ore pe noapte reduce riscul de diabet tip II, în timp ce mai puţine ore de somn sunt asociate unui risc semnificativ de a dezvolta boala. La studiul realizat de către specialiştii de la Universitatea din Chicago au participat 19 voluntari. În prima sesiune, aceştia au dormit 8,5 ore pe noapte, timp de 4 nopţi. În cea de-a două sesiune, orarul de somn a fost redus cu până la 4,5 ore de somn, 4 nopţi la rând. După aceste 4 nopţi, participanţilor li s-au alocat alte două nopţi în care se puţeau odihni după bunul plac. Aceştia au dormit în jur de 9,7 ore pe noapte. Specialiştii au descoperit că, după cele 4 nopţi în care voluntarii au fost privaţi de somn, sensibilitatea la insulină a scăzut cu până la 23%, iar riscul de diabet a crescut cu 16%. După celelalte două nopţi de somn pe săturate, ambii parametri au revenit la normal. Răspunsul metabolic la orele în plus de somn arată că persoanele care nu dorm suficient în timpul săptămânii ar putea reduce riscul de diabet recuperând în weekend. (www.farmaciata.ro)

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro