Unii profesori se află şi acum la catedră pentru a se ocupa de pregătirea corigenţilor de clasa a XII-a, dar şi de cea a candidaţilor la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2015.
Peste 200 de elevi nu au putut intra în prima sesiune din cauza corigenţelor. Cei care îşi doresc să promoveze la materia sau materiile care le-au dat bătăi de cap în timpul anului şcolar merg şi acum la şcoală. Profesorii se ocupă de pregătirea acestora, repetând toate lecţiile de peste an. Acţiunea este benevolă, după cum ne-a precizat inspectorul şcolar general adjunct, prof. Dan Gheorghiţă.
De asemenea, la orele de pregătire vin şi elevi care nu au reuşit să promoveze Bac-ul în luna iulie ori în sesiunile anterioare.
Etapa de înscriere pentru cea de-a doua sesiune a examenului de maturitate a avut loc în perioada 13 - 17 iulie, când aproximativ 600 de candidaţi şi-au depus dosarele. Corigenţele se susţin în perioada 4 - 5 august pentru elevii de clasa a XII-a, iar pe 7 august aceştia se pot înscrie la Bac. Per total, vor fi aproape 900 de candidaţi înscrişi la cea de-a doua sesiune.
Pe 17 şi 18 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice la română, iar pe 18 şi 19 august elevii vor demonstra cât de bine ştiu să vorbească şi să scrie într-o limbă de circulaţie internaţională. În zilele de 20 şi 21 august, candidaţilor le sunt evaluate competenţele digitale.
Perioada de foc începe pe 24 august, cu proba scrisă la limba şi literatura română şi continuă cu examenul la proba obligatorie a profilului - matematică sau istorie - pe 26 august. Proba scrisă la alegere se va desfăşura pe 28 august.
Emoţiile candidaţilor se vor risipi pe 31 august, când vor fi afişate primele rezultate ale examenului de bacalaureat - sesiunea a doua. În aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 - 16.00, cei care cred că au fost nedreptăţiţi la corectare pot depune contestaţii, iar rezultatele finale se vor afişa pe 3 septembrie.
Pentru cea de-a doua sesiune vor fi amenajate două centre de examinare, în municipiu: Liceul de Artă "Hariclea Darclee" şi Colegiul Tehnic "Panait Istrati", potrivit prof. Dan Gheorghiţă, inspector şcolar general adjunct.