Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ORC va elibera caziere fiscale necesare infiintarii firmelor

Cazierul fiscal necesar persoanelor fizice la infiintarea societatilor comerciale va fi eliberat, incepind cu 1 octombrie, de catre Registrul Comertului si nu de catre Fisc, cum prevede legislatia actuala.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat semnarea unui protocol cu Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), in baza caruia informatiile din cazierul fiscal al contribuabililor vor fi transmise in format electronic de ANAF catre ONRC, la solicitarea acestuia din urma, in termen de opt ore.
ANAF precizeaza ca solicitantii vor obtine cazierul fiscal direct de la Registrul Comertului, urmind sa plateasca in acest sens o taxa de 20 de lei.
Totodata, incepind cu 1 octombrie 2007, administratiile financiare nu vor mai elibera cazierul fiscal solicitat necesar la cesiunea partilor sociale sau a actiunilor, numirea de noi reprezentanti legali, precum si cooptarea de noi asociati sau actionari cu prilejul majorarii de capital social. Si in aceste situatii, cazierul fiscal va fi obtinut direct de la Registrul Comertului, unde se va achita si taxa de 20 de lei.

Administratiile financiare vor mai elibera certificate pentru fundatii

ANAF precizeaza ca, dupa data de 1 octombrie, administratiile financiare vor elibera cazierul fiscal necesar la solicitarea inscrierii asociatiilor si fundatiilor de catre asociatii sau membrii fondatori ai acestora, pentru autorizarea exercitarii unei activitati independente de catre solicitanti. In aceste cazuri, taxa de 20 de lei va fi achitata la sediul administratiilor financiare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii