Skip to main content

ORC va elibera caziere fiscale necesare infiintarii firmelor

Cazierul fiscal necesar persoanelor fizice la infiintarea societatilor comerciale va fi eliberat, incepind cu 1 octombrie, de catre Registrul Comertului si nu de catre Fisc, cum prevede legislatia actuala.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat semnarea unui protocol cu Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), in baza caruia informatiile din cazierul fiscal al contribuabililor vor fi transmise in format electronic de ANAF catre ONRC, la solicitarea acestuia din urma, in termen de opt ore.
ANAF precizeaza ca solicitantii vor obtine cazierul fiscal direct de la Registrul Comertului, urmind sa plateasca in acest sens o taxa de 20 de lei.
Totodata, incepind cu 1 octombrie 2007, administratiile financiare nu vor mai elibera cazierul fiscal solicitat necesar la cesiunea partilor sociale sau a actiunilor, numirea de noi reprezentanti legali, precum si cooptarea de noi asociati sau actionari cu prilejul majorarii de capital social. Si in aceste situatii, cazierul fiscal va fi obtinut direct de la Registrul Comertului, unde se va achita si taxa de 20 de lei.

Administratiile financiare vor mai elibera certificate pentru fundatii

ANAF precizeaza ca, dupa data de 1 octombrie, administratiile financiare vor elibera cazierul fiscal necesar la solicitarea inscrierii asociatiilor si fundatiilor de catre asociatii sau membrii fondatori ai acestora, pentru autorizarea exercitarii unei activitati independente de catre solicitanti. In aceste cazuri, taxa de 20 de lei va fi achitata la sediul administratiilor financiare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu