Din informatiile oferite de viceprimarul Lucian Tilea, "Hidroelectrica" va suporta integral costurile de achizitie si montare a acestor sisteme de avertizare, in perioada imediat urmatoare urmind a se stabili exact de cite este nevoie in tot judetul si care anume va fi costul total al investitiei: "Cind au venit specialistii de la Hidroelectrica si mi-au spus de unde anume ne putem inunda noi, am ramas trasnit. Daca ar ceda barajul de la Portile de Fier, nu ar fi o problema prea mare pentru noi. Adevaratul pericol vine de la barajul de la Bicaz. Da, exact. Conform studiilor efectuate, daca acel baraj se va rupe - precizez ca e cea mai mare acumulare de apa din sud-estul Europei - atunci unda de soc va sterge totul din raza de actiune, iar la Braila va ajunge in cinci ore. Apa va fi de 5 metri in jurul Brailei. De aceea se vor monta aceste sirene".
Tilea a mai explicat ca, spre deosebire de vechile sirene, cu ajutorul celor noi se va putea avertiza verbal populatia si se va explica clar despre ce pericol e vorba si cum trebuie sa actioneze: "Sirenele pe care le avem noi suna de un anumit numar de ori, in functie de pericolul pe care il semnaleaza. Dar 99% din populatie habar nu are despre ce e vorba si pur si simplu nu le baga in seama. Asa, o sa anuntam verbal. Oameni buni, in o ora ne inundam, faceti cutare si cutare lucru. Sau, vedeti ca in cinci minute vine o furtuna, intrati in subsoluri. E cu totul alta treaba".
Viceprimarul a mai adaugat ca noile sirene ar putea fi si conectate la posturile de radio locale pentru ca, in caz de urgenta, sa intre automat in direct si sa anunte pericolul. Este vorba de pericole pe care pur si simplu le ignoram. Ar trebui sa ne gindim ca un nou incident tip Mihailesti s-ar putea intimpla oricind. La cite substante se transporta pe Dunare si pe soselele noastre... Hidroelectrica s-a gindit foarte bine sa faca aceasta investitie".