Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Orasul prajiturilor

Firma Com Lady Geo SRL din Vadeni cauta aproximativ 100 de salariati si vine pe piata muncii cu o oferta inedita si atragatoare. Pe linga salariu, reprezentantii societatii ofera transport gratuit pentru persoanele care vin din diferite sate mai indepartate, cazare si masa la cantina proprie in conditii avantajoase dar si supravegherea copiilor pe perioada cind parintii sint la serviciu. Spatiile de cazare si cantina vor fi inaugurate in aceste zile.
Conducerea firmei poate asigura cazare atit persoanelor individuale cit si familiilor. Practic, sediul unitatii devine un mic oras unde se afla, pe de o parte, hotelul salariatilor ridicat pe 3 etaje, cantina, spatiul de supraveghere pentru copii si fabrica de dulciuri, pe de alta parte. "Am luat aceasta initiativa de a veni cu o oferta salariala completa deoarece m-am confruntat cu lipsa oamenilor la angajare. M-am gindit la interesele reciproce si la faptul ca vreau sa stabilizez forta de munca. Pot oferi conditii familiilor cu copii, celor fara adapost, tinerilor din mediul rural care nu prea au unde lucra dar si celor din mediul urban. Eu cer disciplina, cantitate si calitate. Ma gindesc in primul rind la interesele reciproce si daca acestea acopera si o componenta sociala, foarte bine. Si salariatii la rindul lor sint beneficiarii unei investitii. In ceea ce priveste cazarea, am construit un hotel cu 3 etaje. La parter am cazat deja prima familie, etajele 1 si 2 urmind a fi date in folosinta pina la sfirsitul acestei saptamini. La fel si cantina. Camerele sint pentru 2, 4 sau 6 persoane, separat pentru femei si pentru barbati. De asemenea, pentru familii avem camere separate cu paturi matrimoniale si paturi pentru copii. Oferim incalzire centrala, camerele au gresie dar si termopane. Exista camere prevazute cu dus si altele care au dusuri comune. Intentia este sa amenajam dusuri in fiecare camera", ne-a declarat Nelu Sanduleac, director general al firmei.
Cazarea este de 50 de lei pe luna de persoana, pret care include atit chiria cit si utilitatile. Pe masura ce salariatul se fidelizeaza, costul chiriei se diminueaza. In ceea ce priveste masa, costul este de: 1 leu - micul dejun, 3 lei - prinzul si 1 leu - cina. Depasirea normelor de lucru aduce cu sine si gratuitatea meselor. Conducerea firmei spune ca asigura transport gratuit pentru salariatii din Tudor Vladimirescu - jud. Galati si pentru cei din Insula Mare a Brailei. Anunturi de angajare au fost in toata tara. Practic, la firma lucreaza acum 85 de oameni iar echipa urmeaza a fi extinsa pina la 200 de persoane.

Prima familie a fost deja cazata

Parterul spatiului de cazare abia a fost dat in folosinta. Familia Poenaru este prima beneficiara a acestor conditii. "Eu lucrez in constructii iar sotia la fabrica de dulciuri. Avem 2 copii de 7 ani si de 5 ani jumate si venim tocmai de la Vaslui din Moldova. Asa conditii mai rar. Avem caldura, masa, dusuri. Sa traiasca domnul patron. N-am crezut ca poate exista asa ceva la serviciu. Norma nu mi se pare grea. Fata de locurile unde am lucrat, e mai usor", ne-a declarat Ion Poenaru, 35 de ani.
Nelu Sanduleac ne-a declarat ca s-a confruntat cu fluctuatia fortei de munca si ca a intimpinat dificultati din partea Inspectoratului Teritorial de Munca. "Daca nu o sa gasesc salariati din Romania, nu e nici o problema. Pot angaja persoane din alte tari. De fapt, chiar am luat legatura cu Biroul de Emigrari deoarece acum indeplinesc foarte bine conditiile in ceea ce priveste cazarea si masa. Pentru salariatii necalificati ofer salariul minim plus celelalte avantaje si pe masura ce devin mai rapizi si isi indeplinesc norma, acesta creste. Cistigul mediu brut este 650 de lei plus facilitatile. Sint persoane care-si depasesc norma si cistiga si 900 de lei in mina. Cei cu studii superioare au 880 de lei. Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca imi fac reprosuri in ceea ce priveste norma dar eu nu cred ca depasesc limitele normale", a mai spus directorul Com Lady Geo SRL. Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca sint nemultumiti de politica de personal si spun ca fluctuatia fortei de munca ar fi fost din cauza programului lung de lucru, al normei stabilite si a faptului ca orele suplimentare nu ar fi platite corespunzator.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii