Mergi la conţinutul principal

Orașul Galați ar putea avea un stadion nou, cu 25.000 de locuri

 

Tot mai multe municipii din România anunță investiții în stadioane noi, dedicate în principal competițiilor sportive, dar care pot găzdui desigur și alte evenimente din zona de divertisment, în special spectacole muzicale. După Constanța și Craiova, iată că și orașul Galați ar putea începe în curând construirea unui stadion nou, modern, conform standardelor actuale.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunțat demararea proiectului pentru realizarea unui nou stadion de 25.000 de locuri în orașul de pe malul Dunării. Noua arenă va înlocui un vechi stadion inaugurat în anul 1962 - stadionul "Dunărea".

Echipa Oțelul Galați, care evoluează în prima divizie, joacă în prezent pe stadionul "Oțelul", cu o capacitate de 13.500 de locuri. Acesta a fost deschis publicului în anul 1982, iar în anul 2006 a fost realizată o operațiune de modernizare a tribunelor și vestiarelor.

În actualul sezon de campionat, formația gălățeană are evoluții oscilante, ținta fiind calificarea în play-off, obiectiv realizabil dacă ne uităm la cotele disponibile pe platformele de pariuri online.

Noul stadion, destinat inclusiv evenimentelor culturale

Arena Națională din București este adesea gazdă a unor concerte importante. Evenimente culturale - în special muzicale - sunt organizate adesea și pe alte arene din România și din străinătate, deși acestea afectează de obicei programul competițional din sport.

"Știu că lumea este sătulă de studii de fezabilitate și pe bună dreptate, dar fără aceste studii nu se poate face nicio investiție. Așadar, alocăm în bugetul de anul acesta suma necesară pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru un stadion nou în Galați. Vrem să aflăm astfel cam cât ne-ar costa o astfel de investiție pe care știu că o așteaptă gălățenii și este necesară", a explicat primarul municipiului Galați.

 

 

"Ne gândim la un stadion pe care să se poată desfășura atât evenimente sportive, cât și evenimente culturale, muzicale. De exemplu, dacă vrea să vină Sofia Vicoveanca să cânte pe stadionul din Galați, să o poată face în cele mai bune condiții. Eu cred că un stadion de 25.000 de locuri ar fi bun pentru Galați și, de ce nu, și pentru Brăila”, a completat Ionuț Pucheanu, potrivit postului de radio Pro Lider FM din Galați.

Cum va fi găsită finanțarea pentru construcția noului stadion

Construcția noii arene, care ar urma să fie construită pe amplasamentul actualului stadion municipal, ar începe desigur cu demolarea acestuia din urmă. În ceea ce privește finanțarea lucrărilor, sursa principală luată în calcul este reprezentată de fonduri alocate posibil de Compania Națională de Investiții (CNI). Totuși, ar putea exista și alte surse. Primarul orașului a mai spus că anul acesta este așteptată și finanțarea pentru bazinul de înot și pentru modernizarea patinoarului - investiții realizate de asemenea cu ajutorul CNI.

Municipalitatea și instituțiile centrale ale statului obișnuiesc să se implice în realizarea obiectivelor majore de infrastructură din domeniul sportiv, așa cum se întâmplă de fapt și în alte țări. Mai departe, cluburile de fotbal (și de alte discipline sportive) primesc în folosință sau închiriază respectivele arene pentru competițiile la care participă.

Nu de puține ori, investitorii privați din lumea sportului condiționează implicarea lor de ajutorul primit de la instituțiile publice, pentru a putea susține coerent fotbalul sau alte sporturi dintr-o anumită localitate. Sponsorii se implică mai degrabă în partea de finanțare a activității curente, însă infrastructura sportivă este de maximă importanță pentru posibilitatea de realizare de performanță.

Sursa foto: canva.com

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro