Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Oraselul Copiilor" isi va dubla suprafata

In curind, cei mici vor avea la dispozitie pentru a se juca, un spatiu aproape dublu fata de cit masoara in acest moment Oraselul Copiilor. Asta deoarece Directia Administratia Pietelor si Tirgurilor Braila a primit in administrare un teren in suprafata de aproape 13.600 mp, situat in vecinatatea actualului amplasament, in vederea extinderii Oraselului Copiilor. Cu toate ca proiectul de HCLM a fost votat in unanimitate de catre consilierii prezenti la sedinta de miercuri a consiliului, acestia s-au contrat cu DAPT, dar si cu specialistii Primariei pe anumite aspecte. Astfel, consilierul PSD Sorin Bosneag a atras atentia plenului ca inainte de a se da in administrare respectivul teren DAPT, ar trebui ca directia sa vina cu un proiect clar privind planurile pe care le are cu aceasta zona. Bosneag a fost sustinut si de colegul acestuia de partid, Doru Damian, care a solicitat foarte ferm Directiei sa vina cu un proiect, in 30 de zile. "Daca nu avem proiect, ne trezim ca acele spatii vor fi inchiriate pentru alte activitati de alimentatie publica, altele decit cele normale. Ar trebui sa prevedem clar ce se poate face si ce nu. Ar trebui sa solicitam acord de mediu pentru "Oraselul Copiilor" si sa prezentam in prima sedinta un proiect sa vedem ce se vrea sa se faca acolo", a comentat Bosneag.
"Vrem sa stim ce inseamna extindere si amenajare. Noi sintem de acord in principiu, pina la sedinta urmatoare ne prezentati proiectul sau ce e de realizat acolo, in caz contrar hotarirea fiind nula de drept", a mai adaugat si Damian.
La rindul sau, primarul Constantin Cibu a tinut sa le explice totusi consilierilor ca directia nu poate aloca bani publici pentru un teren care nu ii apartine, decit daca consilierii voteaza intii trecerea lui in administrarea DAPT. Totodata, directorul adjunct al DAPT le-a explicat consilierilor ca termenul de 30 de zile impus pentru prezentarea unui proiect e prea scurt, insa Damian a replicat ca ar fi trebuit sa se gindeasca mai demult la asta.
In fine, neintelegerile au fost lamurite de directorul Administratiei Publice Locale din cadrul Primariei, Sorina Bosoanca, care a precizat: "Propunerea lui Damian e buna, dar cu observatii. Trecerea efectiva in administrarea DAPT nu se va face decit dupa prezentarea unui proiect cu obtinerea tuturor autorizatiilor, inclusiv cele ISCIR pentru locurile de joaca, ca am mai avut probleme. Dar vreau sa precizez ca DAPT va avea terenul in administrare de drept, dar nu de fapt".
Cu ocazia acestei discutii, social - democratul Bosneag a mai atras atentia asupra unui aspect legat de parcuri, descoperit recent: "Am aflat ca aceasta parte din parcul Monument apartine de CLM, dar nu se stie de cine e administrat si nici cine face curatenie. Ar trebui o analiza pe parcuri, habar nu avem ce se intimpla cu ele, nici nu stiam ca pentru ele nu exista contract de salubrizare. Si asta aflam dupa atitia ani...".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii