Mergi la conţinutul principal

"Ora de religie - provocari si perspective"

Marti seara, la Biserica "Sf. Nicolae", a avut loc conferinta lunara administrativa a tuturor preotilor si cintaretilor bisericesti din protopopiatul Braila, la care a fost invitat si reprezentantul Inspectoratului Scolar, parintele inspector Florin Grecu.
Tema intilnirii a fost "Ora de religie - provocari si perspective". In interventia sa, parintele inspector a vorbit despre importanta colaborarii dintre preot si scoala, despre metodologia predarii religiei. Alti participanti au subliniat ideea ca sint multe modalitati ale preotilor de a fi in preajma scolilor ca institutii care formeaza omul de miine. Parintele protopop Gheorghe Marinescu a precizat ca indiferent daca preotul preda sau nu preda religia in scoala, el tot trebuie sa fie prezent in institutie, alaturi de copii. Alti preoti au pus in discutie rolul preotului in hramul scolii, metodele moderne folosite in predarea religiei - printre care calculatorul si diapozitivele, si faptul ca preotul trebuie sa fie un model de vietuire pentru elevi. Parintele protopop Gheorghe Marinescu a mai spus ca s-a propus efectuarea unor pelerinaje pe la manastiri sau in locuri cu rezonanta spirituala, ca mijloace de induhovnicire a elevilor, desfasurarea orelor de religie in biserica si invitarea elevilor la biserica, sa participe activ la slujba prin citirea pasalmilor, prin intonarea cintarilor. De asemenea, s-a recomandat ca in scolile unde profesorul de religie si cel de muzica au disponibilitate, sa se realizeze mici coruri de elevi care sa cinte la slujbe. Tot in acest an scolar s-a propus implementarea proiectului catehetic "Hristos impartasit copiilor in scoala", prin care sa se intareasca legatura dintre scoala si biserica.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro