Mergi la conţinutul principal
Social-democrații de la municipiu și-au pus speranțele în primar

Orașul, pe mâna lui Dragomir

• decizia a fost luată, miercuri, în cadrul Conferinței de alegeri a Organizației Municipale a PSD Brăila • primarul Marian Dragomir a fost ales președinte cu unanimitate de voturi, fiind singurul candidat • la eveniment, președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a confirmat candidatura pentru șefia organizației județene • prezent la conferință, europarlamentarul Mihai Tudose a ținut să le transmită celor doi șefi ai administrației brăilene că anul 2024 va fi unul extrem de complicat

 

PSD-iștii brăileni l-au ales pe primarul Marian Dragomir drept președinte al Organizației Municipale. Conferința de alegeri a avut loc, miercuri, la ora 16:00, la Regal Events Ballroom. Dragomir a fost singurul candidat pe funcție și a fost ales cu unanimitate de voturi. De altfel, situația a fost valabilă și pentru restul candidaților pe pozițiile de conducere, astfel că votul a fost unul deschis, prin ridicarea mâinii. Viceprimarul Alexandru Jantea a fost ales pe funcția de prim-vicepreședinte al municipalei PSD Brăila. Cei șapte vicepreședinți ai organizației sunt: subprefectul Loredana-Virginia Badiu, consilierul municipal Sorin Eugen Boșneag, viceprimarul Doinița Ciocan, de asemenea consilierii Florin Dumitru, Cornelia Neacșu, Răzvan Orzan și Dan Vărzaru. De asemenea, consilierul municipal Daniel Tudose a fost ales secretar executiv iar membrii Biroului Politic sunt: consilierul Silvia Bobi, Leonard Buntea Bontaș, Adrian Mihai Goanță, Petru Gojan (consilieri municipali), Elena Viorica Grigore, Silvia Ichim, Sorin Oancea și consilierii Valentin Pătârlăgeanu, Cristiana Voineag. 

Interesant de precizat este faptul că fostul președinte al organizației municipale a PSD Brăila, consilierul municipal Sorin Boșneag și-a prezentat un raport de activitate pentru ultimul mandat. Acesta a ținut să amintească rezultatele obținute și să laude demersurile tuturor membrilor organizațiilor de cartiere din timpul campaniilor electorale dar și să sublinieze elementele care mai au nevoie de lucru, urând succes noului președinte.

Viceprimarul Alexandru Jantea a dorit să îi mulțumească lui Dragomir pentru șansa pe care i-a oferit-o, când l-a luat în echipa sa de la Primărie. Acesta a recunoscut că trebuie să învețe să fie mai diplomat, însă a punctat că este o persoană agresivă din fire și că nu se va schimba prea curând.

Și președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a luat cuvântul în cadrul întâlnirii și a confirmat oficial faptul că va candida pentru șefia organizației județene, vineri. Acesta a povestit cum a început alături de Dragomir activitatea în cadrul tinerilor social-democrați și cum au ajuns să colaboreze și apoi au devenit lideri ai administrației brăilene. Atât Chiriac cât și ceilalți antevorbitori au ținut să puncteze importanța lucrului în echipă.

”Cred că Marian este omul potrivit pentru conducerea organizației municipale a PSD. Nu există la ora actuală membru PSD mai conectat la problemele municipiului mai mult decât Marian. Vineri vom repeta procedura de votare însă la organizația județeană. Și nu este o surpriză pentru nimeni faptul că voi candida pentru funcția de președinte. Îmi doresc continuitate politică și  administrativă: primar, președinte de consiliu județean. Stimați colegi, împreună formăm o echipă puternică și cu siguranță vă asigur că vom câștiga și bătăliile electorale din 2024 și cele care vor urma”, a declarat Chiriac.

 

Rotaru, mândru de performanțele obținute

Actualul președinte al organizației județene a PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, asemenea lui Boșneag, a ținut un soi de discurs de adio. Și acesta a făcut un sumar al activității din ultimii ani și a performanțelor bifate de organizație la cele mai recente alegeri.

”În 2020 am reușit cea mai mare performanță pe care a obținut-o organizația județeană Brăila de-a lungul timpului. Am ocupat locul trei pe țară la alegerile Locale și locul cinci la Parlamentare. Avem astăzi la nivel de comune 24 de primării din cele 40. Avem primăriile celor trei orașe. Avem primăria Municipiului Brăila și președinția CJ. Avem majorități în foarte multe consilii. (…) Acest lucru creează premisa ca în perspectivă, în 2024, să realizăm, la fel, un scor foarte bun. Ne obligă în primul rând. Este așteptarea oamenilor de la noi, pentru că am confirmat și în administrație și în partea de guvernare și trebuie să ne mobilizăm. Va fi un an greu, 2024, complicat pentru că o să avem patru rânduri de alegeri și cinci scrutinuri. Este o misiune extrem de importantă și de grea pentru că trebuie să vedem cum vom reuși să mobilizăm electoratul să iasă la vot în primul rând”, a declarat Rotaru, fără să uite să îi mulțumească personal lui Boșneag pentru implicarea acestuia.

”Eu cred că astăzi prin alegerea noului Birou Politic, a Consiliului Politic și prin alegerea președintelui, aș vrea să îmi exprim convingerea că Marian Dragomir este într-adevăr cea mai bună soluție pentru organizația municipală. Faptul că organizația municipală a înflorit orașul Brăila, faptul că am obținut foarte multe succese în tot ce înseamnă proiecte pe care le-am promovat, cred că este un motiv suplimentar de a-i da acest vot, de a-l susține și de a susține în continuare acea echipă unită – despre care se vorbea aici, să ducă la bun sfârșit proiectele pe care le avem”, a mai spus Rotaru.

 

Tudose i-a avertizat pe Dragomir și Chiriac că 2024 va fi un an greu

Prezent la conferința de alegeri, europarlamentarul PSD Mihai Tudose a ținut să facă o paralelă între rezultatele obținute la alegerile locale de organizația municipală acum 15 ani, pe vremea când a condus-o, subliniind că atunci scorul a fost unul extrem de bun făcându-l să creadă că nu poate fi depășit. Ulterior, după cum a precizat acesta, organizația condusă de Boșneag a reușit la cele mai recente alegeri să obțină și mai mult. Plecând de la ideea că toți antevorbitorii săi au precizat cât de importantă este echipa, Tudose a ținut să le transmită că dincolo de o astfel de idee și de bucuria alegerilor, întotdeauna trebuie să existe vigilență în privința membrilor care se abat de la interesul general.

Într-adevăr organizația municipală Brăila este atipică. Fiindcă Municipiul Brăila are două treimi din populația județului și implicit din alegători. Și generează două treimi din rezultatul votului pe județ. Ideea că «lasă că la Locale ne rezolvăm treaba și la Generale se amestecă într-o oală mare», nu merge. Fiindcă degeaba luăm, nu știu, 85% sau 90% la Siliștea – nu vreau să jignesc pe nimeni -, la Vișani, la Jirlău, fiindcă acolo jucăm în 2.000-3.000 de voturi. 200.000 de voturi sunt aici la dumneavoastră, domnule președinte. Aici la municipiu. (...) pe lângă felicitări și «vai, ce bine e», și momentele de «ce bine a fost», la anul cred că va fi unul dintre cele mai complicate momente din ultimii 30 de ani. Cu atât de multe alegeri într-un timp atât de scurt, după o mulțime de convulsii sociale pe o chestie neclară, unde într-adevăr va avea un cuvânt de spus și performanța Guvernului PSD care va veni din luna mai încolo. Va fi foarte important! La fel și administrația locală! Și domnul președinte și domnul primar. Domnul președinte al Consiliului Județean și sper, peste două zile și președinte al organizației județene a PSD Brăila, Chiriac, să își găsească sprijin în formula guvernamentală PSD și în viitorul prim-ministru PSD”, a declarat Tudose.

Acesta a dorit să mai sublinieze și că unele demersuri administrative, deși mai puțin vizibile, sunt extrem de importante. Tudose a dat exemplu faptul că pe vremea când Aurel Simionescu era primar s-a schimbat rețeaua de canalizări în oraș, ceea ce a permis ca Dragomir să poată asfalta fără probleme în timpul mandatului său. Acesta a mai precizat și că la rândul său, fără prea mare tam-tam, Dragomir a reușit să rezolve problema câinilor comunitari la nivelul Municipiului.

”Acum să zic că sunt de la Bruxelles?! Mai înainte mă prezenta domnul Rotaru și eram de la București. La întrebarea asta vă dau un singur răspuns: sunt brăilean! Născut aici. Sunt membru al organizației municipale și vă mulțumesc pentru asta! Contați pe sprijinul meu în tot ceea ce este bun. Contați și pe spiritul meu critic atunci când ceva o ia razna. Și vreau să îl aud pe domnul Dragomir, așa cum spunea Iulian mai devreme că acum 15 ani – 20 de ani când erau ei mici și tineri și făceau și dregeau, au știut să investească în tineri, să le dea credit. A vorbit mai devreme Răzvan (n.r. – Răzvan Orzan) El este tineretul tineretului ca să spun așa, fiindcă eu și pe Alex (n.r. – Alexandru Jantea) îl consider tot tânăr. Îl consideram tânăr și pe Ionel, domnul vicepreședinte de la Consiliul Județean. Și de câte ori îl consider așa, îmi aduc aminte că e bunic. Dar el e tot tânăr, domnul Epureanu. Numai că această echipă de la Primărie, așa cum a fost, cu experiența doamnei Doinița Ciocan, cu echilibrul domniei sale. Cu impetuozitatea lui Alex. Și nu te schimba Alex, chiar dacă unora nu le convine cum ești. Asta e viața! Cineva îl descria mai devreme pe Marian drept tolerant și eu îl întrebam pe Iulian dacă mai e vreun candidat cumva. Cred că se pot spune 1.000 de cuvinte despre domnul Dragomir, dar aia cu toleranța, nici gând! Și rămâi și tu așa! E rău? El e un tip rău? Dar își asumă, recunoaște! E un rău pozitiv. Răutatea aceea cu «vreau să fac chestia aia». «Mi-am propus și vreau să o fac». Nu e tolerant. Și rămâi și tu așa. Nu te schimba. Închei prin a-i mulțumi din suflet domnului Boșneag. Prin stilul lui de om calm – el este tolerant, dacă deschizi textul la tolerant, e poza lui Sorin Boșneag -, care a știut să îmbine și răul și binele. Și pe ăștia mai răi și pe ăștia mai blânzi. Să compatibilizeze și pe cei bătrâni cu cei tineri. Și a încasat el în locul altora. Și cum-necum, la moment de raport și de predare de mandat, pe mandatul domnului Boșneag, datorită mandatului domnului Boșneag și a colegilor domniei sale suntem noi astăzi aici. Mulțumesc domnule Boșneag!”, a conchis Tudose.

 

Dragomir le-a mulțumit colegilor

Înainte de vot, primarul Marian Dragomir a susținut un discurs lung de peste 20 de minute. Și acesta a povestit cum a ajuns să fie membru PSD și cum a petrecut alături colegii mai tineri, dar și mai în vârstă din cadrul organizației.

”Povestea mea începe în anul 1999 la organizația de tineret și a continuat efectiv în toate structurile partidului. Am învățat în toată această perioadă să organizăm evenimente, campanii electorale, proiecte și așa cum ați spus dumneavoastră mai devreme, să lucrăm în echipă. Eram adolescenți atunci. Și eu, și Florin, și Iulian, și Răzvan, și Carmelia. Colegii prezenți azi în sală au azi mai multă experiență. Eram mai tineri și mergea cu noi în Blasova domnul Tudose. Domnul Rotaru era mai tânăr și era un factor de echilibru. Domnul Simionescu se distra cu noi la activitățile de la tineret. Doamna Ciocan era la fel de simpatică și atunci și este și azi. Iar domnul Sorin Boșneag, pe lângă faptul că atunci avea mustața mai neagră un pic și părul la fel, era gazda noastră la petrecerile organizate de tineret. Spuneam noi, jos la hrubă la Traian. (…) Și uite așa în mod frumos au trecut anii, am crescut și noi și acesta este momentul în care pot să mulțumesc organizației PSD pentru modul în care a reușit să formeze această echipă frumoasă care este astăzi cu noi”, a declarat Dragomir.

Acesta a ținut să vorbească despre proiectele sale realizate la Primărie, a ținut să le mulțumească tuturor celor care s-au aflat la vârful organizației PSD Brăila până acum, a făcut referire la faptul că nu întotdeauna Municipiul s-a bucurat de sprijin de la Centru, din pricina unor ”personaje” locale.

”Cum credeți dumneavoastră că aș putea eu să uit vreodată, când o persoană de la Prefectură, când eram în opoziție, bineînțeles, ne-a tăiat toate fondurile alocate Primăriei Municipiului Brăila. Sau când un prefect, pe vremuri, boicota toată activitatea primăriei?! Azi avem prieteni la Prefectură, domnule Timofei. Dar nu putem uita niciodată cum a fost în opoziție. Toate acele sabotaje ale lor, ne-au determinat să luptăm mai mult pentru a câștiga alegerile. Poate dacă făceam înțelegeri pe sub masă. Poate dacă făceam blaturi, eram mai puțin vigilenți și nu aveam niciodată acest spirit combativ care ne-a adus victoria. Îmi aduc aminte și de momentele frumoase de la guvernare, când domnul Tudose nu deschidea doar ușa lui, ne deschidea toate ușile la Guvern și eram bine-primiți peste tot. Așa face și acum. Chiar dacă nu mai este în Guvern. Cea mai mare calitate a lui Mihai, în schimb, este aceea că atunci când ai nevoie de un prieten, răspunde la telefon, indiferent de oră, pentru o discuție aplicată, uneori chiar și foarte dură, dar bine conturată și aplicată pe subiectul respectiv, în stilul lui caracteristic”, a mai precizat primarul.

Acesta a vorbit și despre schimbul de generații, precizând printre altele că a învățat multe de la predecesorii săi, pe mulți dintre aceștia dorind să îi păstreze aproape și în viitor.

”În ultima perioadă am început să configurăm și noua echipă de conducere, în care păstrăm oameni cu experiență, includem consilieri municipali. Cei doi viceprimari. Unii parlamentari. Și în mod special partenerul meu de la alegerile trecute și de la alegerile viitoare, Iulian Chiriac. Așa cum știți deja orice succes al nostru se datorează doar unei echipe frumoase și vreau să vă mulțumesc pentru acest lucru”, a mai precizat Dragomir.

După ce a fost ales președinte al organizației municipale a PSD Brăila, edilul-șef a ținut să le transmită mulțumiri colegilor de partid și să îi asigure că își va continua proiectele administrative.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro