Mergi la conţinutul principal

Opt percheziții în sat Urleasca și comuna Traian, pentru combaterea braconajului piscicol

la imobilele a șase bărbați au fost descoperite și ridicate 14 plase de pescuit monofilament, 15 plase de pescuit de tip setcă și două unelte de pescuit tip prostovol • bărbații în cauză nu erau autorizați să dețină unelte de pescuit, fiind întocmite dosare penale pe numele lor

 

Percheziții domiciliare în vederea prevenirii și combaterii braconajului. În dimineața zilei de 17 ianuarie, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila au efectuat percheziții la imobilele a opt bărbați, pe raza satului Urleasca și comunei Traian. La imobilele a șase bărbați, cu vârstele cuprinse între 33 și 53 de ani, toți din satul Urleasca, au fost descoperite și ridicate 14 plase de pescuit monofilament, 15 plase de pescuit de tip setcă și două unelte de pescuit tip prostovol. De asemenea, la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 40 de ani, din comuna Traian, au fost descoperite și ridicate trei plase de pescuit de tip setcă. “Niciunul din bărbații în cauză nu este autorizat să dețină unelte de pescuit, fiind astfel întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial prevăzută de art. 64 lit. i din OUG 23/2008 și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepția setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm prevăzută de art. 64 lit. k din OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura”, au precizat polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro