Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Opt ani de puscarie, pentru tentativa de omor

Magistratii Tribunalului Braila l-au condamnat pe Costica Anghel, 53 de ani, din satul Tacau, comuna Marasu - paznic la TCE 3 Brazi (IMB) -, la 8 ani de inchisoare si 2 ani pedeapsa complementara constind in interzicerea unor drepturi, pentru tentativa la infractiunea de omor calificat. Toamna trecuta, Anghel l-a lovit pe un consatean cu bita-n cap, victima raminind fara o bucata de craniu, nenorocita pe viata.
Incidentul s-a petrecut in seara zilei de 10 octombrie 2005, in jurul orei 20.00. Initial, familia Voicu din Tacau s-a incaierat cu un anume Cata Costica, din pricina unui biet ciine. Potrivit procurorului criminalist Mircea Ionescu, la acea ora, Cata venise la poarta vecinului sau Nicolae Voicu, sa-i ceara socoteala, dupa care l-a luat la pumni. Ion Voicu a sarit in ajutorul fiului sau Nicolae. Tot atunci, Elena Cata a venit sa ia apararea sotului, care era depasit numeric. N-a venit singura, l-a chemat si pe cumatrul ei, Costica Anghel, spunindu-i: "Nea Costica, vino ca-l omoara!" In aceste imprejurari, Anghel a luat un bat si l-a lovit pe Nicolae Voicu in cap, doborindu-l la pamint. In noaptea care a urmat, ranitul a fost ingrijit, dupa putere, de parinti, iar a doua zi, dimineata, a fost dus la dispensarul din sat. Starea sanatatii lui se agrava minut cu minut, astfel ca a fost transportat cu ambulanta la Spitalul Judetean Braila si, de aici, la "Sf. Andrei" - Neurochirurgie Galati, medicii chirurgi reusind sa-i salveze viata. La spital, pacientului i s-au indepartat mai multi centimetri de substanta osoasa (pentu ca avea craniul zdrobit), acest lucru reprezentind infirmitate fizica permanenta. Desi s-au lovit reciproc, ceilalti participanti la scandal nu au depus plingere penala unii impotriva altora.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii