Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Opt ani de inchisoare, pentru ca si-a impuscat nepotul

Pensionarul Costel B., in virsta de 52 de ani, posesor - pina in martie anul trecut - al unei arme de vinatoare marca "Merkel Shull" calibru 12 mm, a fost condamnat, zilele acestea, la 8 ani de inchisoare si 2 ani pedeapsa complementara constind din interzicerea unor drepturi, pentru tentativa la infractiunea de omor calificat si folosirea fara drept a unei arme letale (art. 20-174-175 Cod Penal si art. 39 din Legea 295/2004). Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Ciprian Butnaru, de la Parchetul Judetean Braila, in martie anul trecut, inculpatul a tras in plin cu arma de vinatoare asupra nepotului sau, Valentin Iulian B., victima avind nevoie de 140 de zile de ingrijiri medicale. Pe parcursul derularii cercetarilor, anchetatorii au luat in consideratie posibilitatea ca ranitul sa ramina infirm.
Braileanul Costel B. a fost membru AJVPS Braila pina pe data de 1 aprilie 2004, fiind apoi exclus din asociatie, pentru neplata cotizatiei. Vinatorul a fost instiintat despre excludere abia pe 17 martie 2006, de catre reprezentantii IPJ Braila, care l-au somat ca, in termen de 10 zile, sa depuna arma si munitia la un armurier autorizat in vederea vinzarii sau depozitarii, iar actele sa le predea politiei. Costel B., precizeaza anchetatorii, locuieste intr-un imobil de pe strada Rosiori, impreuna cu mama sa, Marioara si nepotul de sora, Valentin Iulian B. Intre el si ceilalti membri ai familiei exista de mai multa vreme un conflict mocnit, intrucit vinatorul considera ca nepotul nu are drept sa locuiasca in aceeasi casa. Imobilul fusese impartit intre frati, la dezbaterea succesiunii, insa Costel B. era nemultumit de cit primise. Asa au inceput scandalurile si amenintarile cu moartea, inculpatul dind-o de mai multe ori afara de din casa pe mama sa, fara remuscari. Amenintarile il vizau pe Valentin B., nepotul vinatorului, caruia i s-a spus, la un moment dat, ca "va fi impuscat". Tinarul nu le-a dat prea multa importanta, deoarece Costel B. profera amenintari la betie.
Pe data de 22 martie 2006, in jurul orei 17.00, precizeaza anchetatorii, intre unchi vinator si nepot a reizbucnit un scandal, finalizat cu o altercatie. Batrina a iesit in strada, ca sa ceara ajutor. Ea a gasit o patrula de politie, careia i-a povestit ce s-a intimplat. Agentii au dat curs cererii. Ei au venit pe strada Rosiori si le-au spus celor doi sa se linisteasca, altfel "vor fi sanctionati contraventional". Batrina le-a precizat politistilor ca vinatorul reprezinta un pericol, avind in casa o arma de vinatoare, insa acestia si-au vazut de-ale lor.
Nici n-au plecat bine agentii, ca a si reizbucnit scandalul. Timp de 20 de minute, Costel B. a bintuit prin curte, amenintindu-l pe nepot ca-l impusca. Cam pe la ora 19.00, s-a produs nenorocirea: inculpatul a dat buzna in incaperea in care se afla Valentin, cu arma la ochi. Pina sa se dezmeticeasca tinarul si sa scape cu fuga, vinatorul a executat foc, doborindu-l, dupa care l-a injurat si a asezat arma la locul ei, in cutie. Desi ranit grav (proiectilele - alica il lovisera la ambele coapse), Valentin B. a reusit sa apeleze Serviciul de Urgenta 112. El a fost salvat, cu mari eforturi, de medicii braileni, in urma unor dificile interventii chirurgicale, fiindu-i necesare 140 de zile de ingrijiri medicale. Desi a declarat in mod constant ca a fost vorba de un simplu accident, citeva zile mai tiziu, Costel B. a fost arestat preventiv.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii