Mergi la conţinutul principal

Opoziție constructivă în CJ

* consilierii liberali din CJ au aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre inițiat de președintele Francisk Chiriac, pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul 2021 și a sumelor estimate pe anii 2022-2024 * asta rezultă din comunicatul de presă primit pe adresa redacției din partea lui Alexandru Bucălău, consilier județean PNL

 

Astăzi, la Consiliul Județean Brăila, în cadrul ședinței ordinare, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ - teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată (TVA) alocate județului Brăila pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul 2021 și a sumelor estimate pe anii 2022-2024, inițiat de președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, având în vedere Art. 19, lit. C din OUG cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021, nr.97/2021 și adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Brăila, nr. 32.590, din 10 septembrie înregistrată la CJ Brăila.

A fost un proiect pe care și consilierii liberali l-au votat, în unanimitate, pentru că am fost de acord cu faptul că județul Brăila are nevoie de investiții majore în infrastructură. Cu toții ne dorim drumuri mai bune!

Pentru acest an, conform raportului de specialitate, la nivelul județului Brăila au fost majorate sumele defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale pe anul în curs, cu suma de 3.776 mii lei.

Repartizarea acestor sume pe UAT-uri se face de către CJ Brăila, prin hotărâre, după consultarea primăriilor, în funcție de lungime și starea tehnică a drumurilor. Astfel Direcția Tehnică și Lucrări Publice din cadrul CJ Brăila a propus repartizarea, în 2021, a sumei de 9.440 mii lei, iar pentru perioada 2022-2024 estimarea anuală este de ordinul a 5.664 mii lei.  ”Aceste sume, completate cu bani din veniturile proprii ale CJ Brăila, ar urma să fie investite în lucrări de întreținere, pe timp de vară, a drumurilor județene din Brăila”, după cum scrie în documentația proiectului.

Problema este alta. Noi votăm, înțelegem necesitatea investițiilor, doar că punerea în practică a reabilitării drumurilor din județ lasă de dorit. Un exemplu este și DJ211, dar și Viziru-Bordei Verde – DN2B, care este decopertat și abandonat în felul acesta de 3, 4 luni și mă îndoiesc că va fi reparat până în iarnă, doar avem precedent, segmentul de drum Șuțești-Ianca pe care l-a prins iarna trecută așa cum nu se putea mai rău. Așadar, haideți să reparăm drumurile, dar nu oricum! Cu responsabilitate, cât să reziste mai mult de 24 de luni. Și poate nu mai așteptăm vara!

Consilier județean PNL Brăila, Alexandru Bucălău

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro