Mergi la conţinutul principal

Oportunităţi de dezvoltare pentru activităţi auxiliare în sectorul agricol

Practic, firma propune ca acele societăţi care doresc să realizeze doar prestaţii, să apeleze la acestă măsură pentru dotare, fără a se crea situaţii de preluare de teren în arendă şi a demonstra că utilajele sunt folosite în explotaţiile agricole pentru cultivarea terenurilor, aşa cum este cazul proiectelor depuse pe Măsura 1.2.1. - Modernizarea exploataţiilor agricole, unde cererile din partea potenţialilor beneficiari sunt foarte numeroase. "Pe Măsura 3.1.2. în domeniul microîntreprinderi în mediul rural, se finanţează şi proiecte depuse de entităţi economice cu activitate încadrată la codul CAEN 0161 - Activităţi auxiliare pentru producţia vegetală. Astfel se pot achiziţiona utilaje ce sunt destinate activităţilor auxiliare pentru producţia vegetală şi există o şansă reală de accesare a fondurilor în cadrul Măsurii 3.1.2. fără să fie reportate proiectele, dat fiind faptul că pe această măsură fondurile nu au fost consumate în sesiunile precedente", a explicat Maranda Enciu, administratorul "Emar Cons".

Măsura 3.1.2. se încadrează în Axa III - "Îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale" şi are ca obiectiv general dezvoltarea durabilă a economiei rurale, în scopul creşterii numărului de locuri de muncă şi a veniturilor adiţionale.

Contribuţia publică aferentă măsurii 3.1.2. prin este de 383,42 milioane euro din care contribuţia Guvernului României de la bugetul central de stat este de 20%, iar diferenţa de 80% este contribuţia Uniunii Europene.
Potenţiali beneficiari ai acestei măsuri sunt microîntreprinderile din mediul rural, atât cele deja existente cât şi cele nou înfiinţate (start-up). Beneficiarul trebuie să demonstreze viabilitatea investiţiei, să facă dovada deţinerii de aptitudini manageriale/marketing sau în acord cu activitatea propusă prin proiect sau să le dobândească până la efectuarea ultimei plăţi. "Pentru firmele nou înfiinţate sau start-up-uri cum sunt cunoscute, există o problemă cu creditul bancar, pentru că orice bancă doreşte să aibă în spate garanţii. În acest caz administratorul entităţii economice trebuie să vină cu garanţii imobliare proprii. Firma noastră încearcă să sesibilizeze o serie de unităţi bancare cu privire la acest aspect, în sensul sprijinirii start-up-urilor. Practic, vizăm obţinerea unui ajutor mai consistent pentru aceste IMM-uri, în sensul garantării creditelor integral de către stat. Există fonduri disponibile pentru a fi accesate dar piedica o reprezintă garanţiile cerute de unităţile bancare pentru garantarea unui credit", a explicat administratorul "Emar Cons".
În cei 5 ani de activitate, "Emar Cons" a acumulat experienţă în accesarea tuturor tipurilor de finanţări europene, cuantumul total al valorii eligibile pentru proiectele elaborate depăşind 30 milioane euro. Notabil în acest sens este realizarea celor două proiecte declarate eligibile vizând construirea a două fabrici în Zona Liberă Brăila - fabricile de ulei şi biodiesel - proiecte cu impact pozitiv asupra dezvoltării economice a oraşului Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro