Mergi la conţinutul principal

Operatorul de salubritate Brai-cata începe colectarea separată a deșeurilor reciclabile în sacii galbeni

Pentru că cea mai importanta preocupare a operatorului BRAI-CATA, licențiat pentru activitate de colectare separata a deșeurilor municipale pentru zonele Cartier Ans. Buzăului, Cartier Viziru, Centrul Vechi, Cartier Radu Negru, Cartier Caporal Musat, este ca sistemul de colectare separata a deșeurilor să funcționeze fără sincope, societatea distribuie saci galbeni PENTRU COLECTAREA DEȘEURILOR RECICLABILE către clienții persoane fizice care locuiesc la case.
Cum se colectează separat corect deșeurile
Colectarea separata a deșeurilor presupune ca încă din propria casă, orice locuitor din zona sus menționată din Brăila deservit de operatorul BRAI-CATA SRL să arunce deșeurile menajere, așa-numita fracție umedă, separat de cele care pot fi reciclate, adică de fracție uscată. Tot separat trebuie apoi să le predea operatorului licențiat de salubritate. Deșeurile fracție umeda se vor preda în recipientele actuale cu care clienții sunt dotați.
Brăilenii care stau la case și au încheiate contracte individuale primesc gratis saci galbeni de unică folosință. Aceștia sunt confecționați dintr-un material mai subțire, astfel încât utilizatorii să fie descurajați să arunce în ei și deșeuri menajere, mai grele decât reciclabilele.
Sacii galbeni, exclusiv pentru reciclabile
Pana la data 1 iunie 2020 , sacii galbeni au fost distribuiți de angajații BRAI CATA SRL către utilizatorii casnici din sectorul arondat. Brăilenii care nu găsesc sacul sunt rugați să anunțe acest lucru imediat la secretariatul societății: Tel: 0771.500.883 sau la office.braila@braicata.ro .
Toți saci sunt distribuiți gratuit de operatorul licențiat BRAI-CATA, care asigură de altfel, tot gratuit și colectarea sacilor galbeni cu reciclabile. Aceștia se vor colecta cu o frecventa de o data pe săptămâna prin schimb de saci: la predarea sacului galben plin se primește un nou sac galben pentru viitoarea colectare.
Prima colectare va fi pe data de 01 iunie 2020! Sacii vor fi colectați săptămânal, în ziua de MIERCURI pentru Cart. Ans. Buzaului, Cartier Viziru, Cart Radu Negru, Cartier Caporal Musat, iar pentru zona de Centru Vechi, aceștia vor fi colectați în aceeași zi, cu efectuarea serviciului de colectare a deșeului menajer.
Ei trebuie scoși la poartă - la vedere, pentru a fi preluați de lucrătorii societății de salubritate.
Ce deșeuri se pun în sacul galben?
Cetățenii vor trebui să folosească sacii galbeni de unică folosință numai pentru colectarea fracției uscate, adică a deșeurilor reciclabile:
• hârtii și tipărituri: ziare, reviste, hârtie tipărită și corespondență, cărți, caiete folosite;
• cartoane: cutii, cartoane de ouă;
• deșeuri din metal: doze de băuturi, cutii şi capace din aluminiu:
• plastice: pungi, sacoșe, folie, flacoane de detergenți sau de săpun lichid, PET-uri: ambalaje pentru apă, suc sau alte băuturi,paharele de iaurt și smântână, ambalajele de tip tetrapak(cutii pentru lapte ori suc).
Colectați eficient!
Pentru eficiența colectării separate, cartoanele aruncate în saci trebuie pliate și legate, iar PET-urile şi dozele de băutură strivite, deoarece în acest fel ocupă mai puțin loc atât în saci, cât și în utilajele care le transportă spre stația de sortare. Deșeurile aruncate în sacii galbeni nu trebuie să conțină nici un fel de resturi de deșeuri umede. De asemenea, recipientele de mase plastice, dozele de băuturi și conservele de metal trebuie clătite cu apă înainte de depozitarea în sacii galbeni. In acești saci nu se pun nici materiale organice biodegradabile, cum sunt carnea și lactatele.
Pentru colectarea deșeurilor reciclabile, brăileni care locuiesc în condominii au la dispoziție containere de 1100 l pentru deșeurile de hârtie carton și mase plastice și cușetele inscripționate adecvat ce deservesc zonele arondate sectorului Brai-cata SRL Brăila destinate doar persoanelor fizice.
Cetățenii vor trebui să folosească sacii galbeni de unică folosință numai pentru colectarea fracției uscate, adică a deșeurilor reciclabile: hârtii şi tipărituri, cartoane, deșeuri din metal (doze de băuturi, cutii şi capace din aluminiu) şi resturi plastice (pungi, flacoane de detergenți ori de săpun lichid, PET-uri pentru apă, suc, bere sau alte băuturi). De asemenea, în sacii galbeni pot fi puse și paharele de iaurt și smântână, precum și ambalajele de tip tetrapak (cutii pentru lapte ori suc), după ce acestea au fost clătite în prealabil.
Brăilenii se pot adresa cu încredere operatorului de salubritate BRAI-CATA SRL cu orice întrebare sau nelămurire, la telefoanele și adresele de e-mail sus menționate office.braila@braicata.ro
BRAI-CATA SRL- Din respect pentru resurse! www.braicata.ro

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro