Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Operatorii braileni nu s-au inghesuit sa isi declare stocurile

Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) Sucursala Braila a inregistrat, in termenul prevazut de OUG nr. 124/2006, 43 de declaratii de stocuri din partea a 25 de operatori economici. Declaratiile au fost depuse de producatori, comercianti si depozitari, pentru marfuri cum ar fi: porumb, griu, faina de griu, orez nedecorticat, orz, carne si produse din carne, alcool etilic nedenaturat. "Noi am apreciat initial ca la nivel de judet ar trebui depuse circa 100 de declaratii. Pina la declansarea actiunilor de control insa, va fi greu de precizat citi ar fi trebuit sa depuna deoarece legea spune ca au aceasta obligatie doar cei care au stocuri peste limitele impuse de Ordinul nr. 5/2007", a precizat Marilena Brincusi, consilier superior in cadrul APIA Braila.
Stocurile excedentare trebuie eliminate pina la 30 aprilie 2008 inclusiv.
Reamintim ca operatorii economici care la data de 1 ianuarie 2007 detineau pe stoc marfuri in cantitati mai mari decit cele prevazute in lege, aveau obligatia ca pina la 15 martie a.c. sa le declare la sucursala APIA Braila. Cei care nu s-au conformat legii sint pasibili de amenzi usturatoare.
Masura a fost impusa pentru a preveni perturbarea functionarii
pietelor agricole europene si distorsionarea fluxurilor comerciale
intracomunitare, si in scopul descurajarii operatorilor economici interesati in tranzactii speculative cu produse agroalimentare.
Conform OUG nr. 124, netransmiterea in termne de catre operatorii economici a declaratiilor privind stocurile se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 la 100.000 lei.
Obligatia eliminarii oricarui stoc de produse agroalimentare care
depaseste cantitatea considerata "stoc normal de report" este
prevazuta in Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea
Europeana.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii