Mergi la conţinutul principal

OPC a aplicat amenzi in valoare pe peste 90.000 lei

In cadrul actiunilor de control derulate luna trecuta de inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorilor (OPC), au fost aplicate agentilor economici depistati ca nu respectau legislatia in domeniu amenzi in valoare totala de peste 90.000 lei. Cu aceasta ocazie, au fost constatate probleme specifice protectiei consumatorilor la produse in valoare de 41.519 lei din care au fost oprite definitiv de la comercializare marfuri alimentare si nealimentare de circa 800 lei. Potrivit raportului de activitate al OPC Braila, luna trecuta au fost efectuate 231 actiuni de control. Cu aceasta ocazie au trecut prin filtrul inspectorilor 24 de institutii publice si 197 de operatori economici, valoarea totala a marfurilor controlate fiind de circa 1 milion de lei. Principalele abateri constatate au vizat aspecte legate de etichetarea produselor si comercializarea de produse expirate.
De mentionat este ca luna trecuta OPC Braila a inregistrat 64 de sesizari si reclamatii, majoritatea covirsitoare fiind intemeiate. Astfel inspectorii au dispus repararea sau inlocuirea unor produse, precum si finalizarea sau refacerea lucrarilor in cazul prestarilor de servicii, precum si restituirea contravalorii produselor cu probleme in cuantum de 2.395 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu