Mergi la conţinutul principal

"Omul perna" - succes extraordinar la Festivalul de la Piatra Neamt

Duminica noaptea, la teatrul din Piatra Neamt, s-a jucat "Omul perna" de Martin McDonagh, regia Radu Afrim. Spectacolul creat la Teatrul "Maria Filotti" a participat in sectiunea "Un regal de teatru", in afara concursului, la care au fost invitate cele mai bune creatii ale momentului din tara. Alaturi de teatrul brailean au mai fost Teatrul National din Sibiu, Teatrul "I. L. Caragiale" din Bucuresti, Teatrul "Odeon" din Bucuresti, Teatrul Act.
Directorul teatrului brailean, Veronica Dobrin, a spus ca sala a fost arhiplina si s-a aplaudat minute in sir. De asemenea, dupa reprezentatie, ecourile de la oamenii de teatru au fost incredibile. Toata lumea a laudat spectacolul lui Radu Afrim si cum au jucat actorii braileni. Regizorul Radu Afrim a spus la rindul sau ca este foarte multumit de reactiile stirnite de spectacol. "A fost splendid. Si acum primesc telefoane si mi se spune ca a fost incredibil de bine, desi a fost jucat tirziu. Sala a fost arhiplina, reactiile au fost fantastice. Pe 15 noiembrie se va juca la "Odeon" la Bucuresti si am anuntat pe blog acest lucru. Deja sint o multime de oameni care vor bilete, desi inca nu s-au pus in vinzare. O sa fie nebunie. Pina atunci am emotii pentru reprezentatia de la Braila. La Piatra Neamt a fost un succes incredibil", a spus regizorul Radu Afrim.
Festivalul Teatrului Tineretului din Piatra-Neamt, a ajuns la cea de-a XXIII-ea editie si cu aceasta ocazie s-au sarbatorit si 50 de ani de la infiintarea teatrului nemtean. Acest festival este cel mai vechi din tara. Cuprinde doua sectiuni: "Pledez pentru tine(ri)", si profesionisti, "Un regal teatral", care reuneste intr-o gala cele mai bune spectacole ale momentului, selectate de criticul de teatru Alice Georgescu.
Spectacolul "Omul Perna", tradus de Miruna Suru, este premiera actualei stagiuni si a fost prezentat publicului brailean in deschiderea Festivalului Zile si Nopti de Teatru European la Braila. Din distributia spectacolului "Omul perna" fac parte: Eugen Jebeleanu, Emilian Oprea, Liviu Pintileasa, Alin Florea, Mihaela Trofimov, Claudiu Urse, Septimiu Stoica, Georgiana Nedelcu, Valentin Burlacu, George Crinta, Eliza Turtoi si Cosmin Stoica. Songul "Degetele" apartine compozitoarei Ada Milea, iar decorul si costumele sint semnate de Cosmin Florea si Anamaria Pavel, elevi ai Liceului de Arta, Braila.
Regizorul Radu Afrim a mai montat la Braila spectacolele: "Plaja" de Peter Asmussen, traducerea Carmen Vioreanu si "Adam Geist" de Dea Loher. Anul acesta, Radu Afrim a cistigat Premiul Coup de Coeur de la Presse la Festivalul de Teatru de la Avignon cu spectacolul "Mansarde á Paris - Les detours Cioran".
Martin McDonagh este un scenarist si un regizor de film irlandez contemporan, cistigator al mai multor premii internationale - Drama Desk, Drama League, Lucille Lortel, Outer Critics Circle. In 2004, cu "Omul-perna" a cistigat Premiul Laurence Olivier acordat pentru cea mai buna piesa noua si a obtinut nominalizarea la Premiul Tony in 2005 pentru aceeasi categorie.
La Braila este planificata o reprezentatie cu "Omul perna" pe 31 octombrie si deja au fost vindute toate biletele.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro