Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Omorit in bataie pentru bani

Tilharie cu final tragic in satul Drogu, din comuna Galbenu. Doi batrini de 82, respectiv 76 de ani, sot si sotie, au cazut victime ale unui atac nocturn, in urma caruia barbatul a murit, iar sotia a scapat cu viata, dupa ce a fost batuta cu pumnii in cap si strinsa de git.
Sotii Babatie erau cunoscuti in sat ca oameni gospodari, muncitori si omenosi, care erau oricind gata sa-si ajute consatenii, daca aveau posibilitatea. Ei tocmai isi vindusera porumbul adunat cu greu de pe bucata lor de pamint si aveau in casa 20 de milioane de lei vechi. Este, probabil, si motivul pentru care au fost calcati de hoti, care banuiau ca au ce lua de la cei doi batrini, ce nu puteau sa opuna cine stie ce rezistenta.
Atacul s-a produs in noaptea de 4 spre 5 octombrie cind, povesteste femeia, a fost trezita din somn de un barbat care a lovit-o cu pumnii in cap, dupa care i-a cerut banii. Speriata ca sotul ei nu se vedea nicaieri si banuind ca acestuia i s-a intimplat ceva rau, Sanda Babatie nu a rezistat mult agresiunii, iar cind strainul i-a pus mina in git si a amenintat-o ca o omoara, a scos banii de sub televizor, acolo unde ii ascunsese, si i-a dat acestuia. "Eu nu l-am auzit cind a intrat, doar am simtit ca mi-a pus cineva mina in git si am crezut ca este sotul meu si face o gluma. El obisnuieste sa mai iasa noaptea din casa, ca are nevoie. I-am spus “ce faci, mai Sandule, asta-i gluma!?” si am auzit o voce groasa, care zicea “Care Sandu? Da banii!”. Mi-a dat cu pumnii in cap si mi-a cerut toti banii, si eu am crezut ca daca pot sa ies din casa si sa strig dupa ajutor, o sa scap, si i-am zis ca am banii in alta parte a casei, si sa ma lase sa ma duc sa-i aduc. Atunci el m-a strins de git si nu mai puteam sa rasuflu si de frica, am scos banii pe care-i aveam si i-am dat. M-a lasat acolo, plina de singe. Nici nu am avut curaj sa ies din casa ceva timp, pentru ca ma gindeam ca nu a plecat".

Si-a gasit barbatul zacind fara cunostinta in curte

La citeva minute dupa ce atacatorul a disparut in noapte, femeia a iesit in curte, cu gindul sa strige dupa ajutor, insa acolo s-a impiedicat de trupul sotului sau, care zacea fara cunostinta, batut cu bestialitate. Batrinul a fost dus la spital, in stare de coma, insa nu a mai putut fi salvat, el dindu-si sufletul, ieri dimineata. Avind in vedere faptul ca anchetatorii au gasit placa dentara a acestuia in curte, linga el, se presupune ca a fost lovit puternic in cap. Vecinii, care au auzit-o strigind disperata pe femeie, au alergat s-o ajute si au chemat Salvarea si Politia. "Cind am venit, ea era cu gura plina de singe, era in camasa, cu capul gol, a inceput sa spuna “hai, Cristino, mama, ca uite, hotul, hotul!". Am intrat in curte si am vazut ca mosul era cazut jos, linga caruta. Biata femeie abia mai respira, era speriata, traumatizata, si nu mai are curaj sa doarma singura in casa, are cosmaruri, o mai luam la noi, peste noapte", ne-a povestit una dintre vecine.

Un suspect se afla deja dupa gratii

Satenii cred ca cei doi batrini nu meritau sa treaca printr-o asemenea nenorocire: "Sint niste oameni, piinea lui Dumnezeu, si la virsta asta mergeau la cimp, sa munceasca. Intotdeauna ajutau cu bani pe cei care veneau sa le ceara. Si pe mine m-au ajutat cu bani pentru medicamente, ca am pensie mica, de agricultor, si nu ma ajung cu banii. Ar fi dat de la ei, ca sa nu-i fie altuia rau. Si acum, uite cu ce s-au ales! De ce nu i-or fi lasat in pace, ca era batrin? Daca era sa moara, trebuia sa moara cu capul pe perna, nu omorit de un nenorocit, in chinuri! Cu ce au fost vinovati, de li s-a intimplat asa ceva, ca toata viata au muncit, s-au chinuit saracii!", lacrima o alta femeie.
Primele investigatii ale politiei au dus la identificarea si prinderea unui suspect care, de altfel, a si fost arestat. Familia victimelor banuieste insa ca atacatorii ar fi fost cel putin doi, astfel incit ancheta continua, pentru stabilirea exacta a modului in care s-au intimplat faptele. Astazi, se va face si examenul medico-legal, care va da informatii exacte despre modul in care a murit batrinul, si daca loviturile primite i-au cauzat moartea.
"In urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit autorul faptei, in persoana numitului Ionel P., de 35 de ani, din comuna Visani. Acesta a fost arestat preventiv pentru o perioada de 29 de zile. Dat fiind ca victima, Alexandru B., a murit, continuam cercetarile, in vederea stabilirii exacte o modului in care s-a produs incidentul si a incadrarii juridice a faptei", ne-a declarat subinsp. Andrei Nicolae, din cadrul Politiei Faurei.
Politistii au mai recuperat si o parte din suma furata de la cei doi batrini, putin peste 10 milioane, restul fiind cheltuita de agresor (sau agresori) pe haine, bautura si prostituate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii