Mergi la conţinutul principal

Ombudsmanul bulgar crede că Sofia nu va scăpa de MCV

"Bruxelles-ul urmăreşte cu atenţie situaţia din Bulgaria în domeniul justiţiei şi afacerilor interne şi nu există argumente că totul este în ordine aici", a precizat Konstantin Penchev pentru postul naţional de televiziune.
Raportul pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare va fi publicat de Comisia Europeană în iulie. Documentul este crucial pentru Bulgaria şi România, care speră să scape de această monitorizare după cinci ani.
Totodată, Olanda a declarat în repetate rânduri că aşteaptă un raport pozitiv pentru cele două ţări pentru a lua o decizie privind aderarea la spaţiul Schengen.
Penchev consideră că Executivul european nu va renunţa din 2013 la MCV, chiar dacă acesta "este foarte greu nu numai pentru Bulgaria, ci şi pentru Comisie".
Declaraţiile sale au reaprins temerile că Bruxelles-ul va publica un raport critic la adresa Bulgariei, apreciind că a eşuat în reformarea sistemului juridic, combaterea corupţiei şi lupta împotriva crimei organizate.
Raportul MCV al Comisiei Europene din vară va fi negativ pentru Bulgaria, susţin experţi ai Fundaţiei Konrad Adenauer, citaţi de BGNES.
Raportul Comisiei Europene "nu va fi în mod particular pozitiv", a declarat Marko Arndt, directorul Fundaţiei Konrad Adenauer din Sofia.
"Din nefericire, nu va fi ultimul raport", a mai spus expertul, adăugând că menţinerea mecanismului va fi în favoarea UE şi a cetăţenilor din cele două ţări.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro