Anul acesta, cinci eleve vor participa la Olimpiada de Ştiinţe Socio-umane şi şase fete la cea de Religie.
Patrichi Maria este elevă în clasa a XII-a, la Liceul de Artă "Hariclea Darclee" şi va încerca să obţină un premiu la faza naţională a olimpiadei de logică, argumentare şi comunicare. A mai participat şi anul trecut la aceeaşi materie. Tudor Andreea Gabriela şi Demitrof Corina sunt eleve în clasa a VIII-a, tot la Liceul de Artă "Hariclea Darclee", iar anul acesta vor reprezenta Brăila la olimpiada de cultură civică. Cele trei eleve sunt pregătite la clasă de prof. Voinea Daniel. La sociologie, cea care va participa din partea judeţului nostru este Dumitraşcu Alina Elena, de la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" (clasa a XII-a). Este al doilea an consecutiv când merge la olimpiada de sociologie, iar profesorul pregătitor este Vasilica Varga. Lotul este completat de Turosu Cristina, care provine de la Colegiul Naţional "Gh. Munteanu Murgoci" (clasa a XII-a). Profesorul care a pregătit-o la clasă este Marţian Mariana.
Lotul brăilean care va merge la Olimpiada naţională de Religie ortodoxă este format din şase eleve. Stanciu Andreea şi Sima Andreea Mihaela sunt eleve la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" (clasa a XI-a, respectiv clasa a XII-a), iar la clasă se pregătesc cu pr. Grecu Florin. Lungu Maria (clasa a IX-a) şi Terente Cristina (clasa a X-a) provin de la Colegiul Naţional "Gh. Munteanu Murgoci", au mai reprezentat Brăila şi în anii anteriori la olimpiada de religie, iar profesorii pregătitori de la clasă sunt Ionica Iconaru respectiv, Maria Lificiu. De la Şcoala Gimnazială Viziru, va participa Olteanu Veronica (clasa a VIII-a), pregătită de prof. Ţugui Nina. Lotul este completat de Balaban Georgiana, care provine de la Şcoala Gimnazială Ulmu, este în clasa a VII-a, iar la clasă a fost pregătită de prof. Tănase Roxana.
Etapa naţională a Olimpiadei de Ştiinţe Socio-umane se desfăşoară în perioada 6 - 10 aprilie, la Mangalia, iar profesorul însoţitor este Marţian Mariana. Olimpiada naţională de Religie ortodoxă are loc la Piteşti, judeţul Argeş, tot în această perioadă. Profesorul care însoţeşte lotul este Ionica Iconaru.