Lingiviştii demonstrează că au abilităţi în multe domenii. Cum lingvistica este în strânsă legătură cu ştiinţele exacte, cei mai mulţi dintre ei au adus calificări şi la naţionalele de la matematică şi informatică. Nici domenii precum geografia sau lectura şi fizica nu le sunt străine, dimpotrivă, motiv pentru care aceştia au înregistrat succes şi la aceste discipline.
Alexandru Calciu, elev în clasa a şaptea, la "Perpessicius", s-a calificat atât la naţionala de lingvistică, cât şi la cea de biologie. Profesor la prima disciplină îi este Ionuţ Budur.
"Până acum nu am avut rezultate extraordinare la olimpiade, dar anul acesta a fost unul de succes", ne-a spus Alexandru Calciu, unul dintre copiii care au demonstrat şi grijă faţă de propria imagine, dovadă că a dorit să vadă fotografia realizată de fotoreporterul nostru, "pentru a fi sigur că imaginea este în regulă"- după cum spunea.
Teodora Carmen Capato, elevă în clasa a şasea la "Murgoci", este olimpică la lectură, sub bagheta prof. Ana Coman, dar şi la limba şi literatura română. "Vreau să devin scriitoare. îmi place literatura fantastică. N-am avut rezultate în ceilalţi ani, am participat dar nu m-am calificat, deşi dintotdeauna mi-a plăcut să scriu şi să citesc. Vreau să urmez limbi străine", ne-a spus Teodora.
Ciprian Ţigănoiu, clasa a XII-a, "Murgoci", prof. Tatiana Bercariu, s-a calificat la naţionalele de geografie şi lectură. Visul lui: "Facultatea de geografie în limba franceză, la Iaşi. Ştiinţele umaniste au fost pasiunea mea de când mă ştiu".
De trei ori olimpici
Gabriel Moise, elev în clasa a zecea la "Bălcescu", este calificat la olimpiadele naţionale de matematică, informatică şi lingvistică (prof. Adriana Bogatu). Şi Claudiu Mogodeanu, de la "Murgoci", elev în clasa a şaptea, este olimpic la fizică, geografie şi lingvistică (prof. Tatiana Bercariu). Ei sunt cei doi tripli campioni olimpici din acest an. Cum au reuşit? "Nu am niciun secret. încerc doar să mă concentrez foarte bine înainte de fiecare concurs şi să fac faţă cât mai bine. Eu voi urma, la liceu, mate-info bilingv. Geografia este doar o pasiune", ne-a mărturisit Claudiu.
Gabriel Moise, aflat mai aproape de facultate, ştie deja ce doreşte să facă: "Informatică vreau. Mă gândesc la ţări precum Anglia sau Statele Unite ale Americii. Nu ştiu dacă mă întorc...Important e să-mi fie mie bine acolo. Am ales lingvistica fiindcă foloseşte algoritmii matematici", ne-a spus tânărul.
O părere formată despre viitorul său are şi Alexandru Milcu, elev în clasa a XII-a la „Bălcescu", olimpic la lingvistică: „Voi urma politehnica de la Bucureşti. În anii trecuţi am fost olimpic la mate-info şi fizică, este pentru al treilea an când mă calific la naţionale, acesta este domeniul spre care mă îndrept", ne-a spus Alex.
Alexandra Caragaţă (clasa a XI-a, „Murgoci", prof. Ana Coman) s-a calificat la lingvistică, „fiindcă e bazată pe logică matematică, profesoara m-a descoperit". Şi Bogdan Popa, clasa a VI-a la „Fănuş Neagu", prof. Dorina Tarachiu, a fost anul trecut unul dintre calificaţii de la mate, iar acum de la lingvistică: „M-am profilat mult pe mate, sper să excelez în acest domeniu". Alexandra Bran, elevă în clasa a zecea la „Murgoci", este olimpică la literatură, descoperită de prof. Daniel Kiţu, dar spune că se va îndrepta tot spre ştiinţe exacte: „Chimie, biologie voi alege. Acum, m-a descoperit profesorul după ce am scris o compunere despre Harap Alb...".