Scena de pe Esplanadă a găzduit, sâmbătă seara, un spectacol organizat special pentru copiii Brăilei, prezentat de Trupa "Hai Hui" din Bucureşti, care a ştiut să-i antreneze pe cei sărbătoriţi să cânte, să danseze, să se distreze de ziua lor. Spectacolul l-au deschis micuţii artişti de la Palatul Copiilor, după care a urmat un concurs karaoke, a cântat o formaţie din Gemenele, iar elevii Şcolii de Arte "Vespasian Lungu" au arătat cum dansează profesioniştii în devenire. A urmat apoi un alt recital al elevilor de la Palatul Copiilor, un moment artistic susţinut de Teatrul de Păpuşi, un recital al elevilor de la Liceul de Artă, un foarte distractiv concurs de dans pentru toţi copiii prezenţi pe Esplanadă şi un recital al formaţiei "Generaţii". Pentru ca micuţii să nu obosească de atâta distracţie, a intervenit un moment de respiro, în care au fost premiaţi de către "Obiectiv - Vocea Brăilei" şi prof. univ. dr. Daniela Bartoş elevii care s-au remarcat la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare. Această iniţiativă a Danielei Bartoş, fost deputat PSD de Brăila, şi a cotidianului "Obiectiv" nu este singulară, copiii cu rezultate excepţionale sau cei cu situaţii dificile fiind de multe ori sprijiniţi. Aflată la Brăila special pentru a înmâna personal premiile oferite în parteneriat cu ziarul nostru, fostul ministru al Sănătăţii, Daniela Bartoş, a declarat că aceste acţiuni vor continua, că se va folosi de orice prilej pentru a stimula şi ajuta copiii şi tinerii. La această acţiune Daniela Bartoş a contribuit cu 10 milioane lei vechi, iar ziarul "Obiectiv" a adăugat 15 milioane de lei vechi. Demersului i s-a alăturat şi Editura Tritonic care a oferit olimpicilor câte o carte. Profesorii elevilor au fost recompensaţi chiar de către primarul oraşului, Aurel Gabriel Simionescu, Primăria fiind cea care a oferit premiile.
Performanţe intelectuale şi sportive recompensate
Elevii premiaţi au fost: Teodora Gogu - "Murgoci", Irina Anghel - Liceul de Artă, Dana Bădilă - "Murgoci", Andreea Popa - "Bălcescu", Paul Crestez - "Bălcescu", Alin Gabriel Muşat - "Bălcescu", Denis Turcu - "Bălcescu", Darius Pungă - "Ion Creangă", Theodor Toma - "Mihai Eminescu", Bogdan Alexandru Şerban - Şcoala Romanu, Lavinia Chiţuleasa - "Fănuş Neagu", Ioana Cristian şi Irina Nicola - "Vasile Alecsandri", Monica Coman - "Mihai Eminescu" şi Radu Andrei - "C. S. Aldea". Profesorii recompensaţi de Primărie pentru rezultatele elevilor lor au fost: Camelia Costin, Radu Muşat, Daniel Kiţu, Viorel Botea, Adela Dimov, Mihail Dafinei, Liviu Arici, Gabriela Glugă, Maura Panţuru, Daniel Panţuru, Mariana Vântu, Ştefan Aftodor, Adrian Buzdugan, Ileana Savu, Silvia Ciurea şi Cristian Toncea.
După olimpici au fost premiaţi şi sportivii cu rezultate excelente la olimpiadele de gen. Directorul Direcţiei Pieţelor, Simona Drăghincescu, a oferit cadouri constând în treninguri echipei de volei a Şcolii "Al. I. Cuza" şi echipei de handbal a Liceului cu Program Sportiv, iar vicepreşedintele CJ, Florin Mija, a premiat din partea Consiliului Judeţean cinci campioni naţionali la atletism.
După momentul festiv pentru părinţi şi copii, Trupa "Hai Hui" a oferit un pic de magie, care a lăsat cu gura căscată toţi copiii, dar şi părinţii lor, magicianul având grijă să facă aluzii comice astfel încât să se distreze şi cei mari alături de copii. Apoi au intrat din nou în scenă elevii Liceului de Artă, după care părinţii şi bunicii au fost copii pentru câteva minute cu ocazia concursului "Să fim copii pentru încă-o zi". "Steluţele dunărene" au susţinut şi ele un recital, au dansat din nou elevii de la "Vespasian Lungu", după care toţi copiii au participat la concursul "Cel mai frumos costum de carnaval". Seara s-a încheiat cu mult aşteptatul recital al lui Mihai Constantinescu. Distracţia sutelor de micuţi a fost întregită şi de posibilitatea pe care o aveau să-şi picteze feţişoarele sau să cumpere baloane modelate sub diferite forme.