Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Olimpiada de Tehnologii si Concurs profesional

In perioada 10 - 14 aprilie, la Braila, se desfasoara Olimpiadele la disciplinele din aria curriculara "Tehnologii" si Concursurile profesionale pentru calificarile dobindite prin anul de completare de elevii din Scolile de Arte si Meserii. Participa la aceste competitii 330 de elevi din intreaga tara, 187 la Olimpiada interdisciplinara tehnica si 143 la Concursurile profesionale.
Deschiderea oficiala a olimpiadelor si concursurilor a avut loc marti seara, la Teatrul "Maria Filotti", in prezenta oficialitatilor atit de la nivelul Inspectoratului Scolar, cit si de la nivelul administratiei judetene. Au urat succes copiilor si zile cit mai placute la Braila inspectorul scolar general Lilliana Tudoran, inspectorul Daniela Turcu si vicepresedintele Consiliului Judetean Niculina Moisescu. Aceasta a promis ca CJ va oferi copiilor doua premii speciale. A vorbit elevilor, profesorilor si presedintele comisiilor de evaluare a olimpiadelor, prof. univ. dr. Costea Budulan, care a mentionat faptul ca premiile au fost indexate cu 30%, iar primii clasati vor avea locurile asigurate la institutiile de invatamint superior de profil.
In final a fost prezentat un program artistic de catre elevii Grupului Scolar "Edmond Nicolau". A fost vizionat un fragment din piesa de teatru "Mersul de sirma" dupa Ion Baiesu, elevul Robert Popescu a interpretat melodia "Ia te uita ce mai fete" de George Grigoriu, iar trupa de dans modern "Rebelii" au incintat asistenta cu prestatia lor. La final, elevul Nicolae Stanciu a cintat "Sa nu-mi iei niciodata dragostea", apartinind trupei "Holograf", iar un grup de elevi a realizat o altfel de parada a modei cu ce mai poarta astazi tinerii elevi. In programul coordonat de profesoara Mihaela Ciochina au mai fost implicati elevii: Cristian Cireasa, Ionut Cricia, Marian Merisor, Radu Beca, Carmen Arimitoaie, Cornel Nicolae, Alexandra Frigioiu, Daniel Tudoroiu, Iulian Stoilescu, Nicoleta Balas, Iuliana Nicolae, Violeta Denisiuc, Zina Mihailov, Ionut Zorila, Cristian Nedelcu, Andreea Nicolae, Cristian Stancu si Loredana Rusu.

Elevi foarte interesati de specializarea frizer-coafor

Ieri, dimineata, au inceput probele teoretice si practice pentru toti cei 330 de elevi. Probele practice au fost foarte spectaculoase, mai ales la specializarile zidari si frizer-coafor, unde rezultatele finale au putut fi admirate de toata lumea. La Olimpiada se intrec elevii la profilul tehnic, specializarile: desenator pentru constructii si instalatii, designer vestimentar, constructii si lucrari publice, instalator pentru constructii. La Concursurile profesionale se au in vedere calificarile: zidar, dulgher, zugrav, instalator, confectioner produse textile, frizer-coafor. Probele pentru profilurile de constructii si textile sint organizate la Grupul Scolar "Edmond Nicolau", iar cele pentru profilul "Estetica si igiena corpului omenesc se desfasoara la Grupul Scolar "Gh. K. Constantinescu".
Comisia de evaluare este formata din prof. univ. dr. Costea Budulan, de la Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" din Iasi - presedinte, Romita Lupascu, inspector general din MEdC - vicepresedinte, si Daniela Turcu, inspector responsabil cu disciplinele tehnice de la Braila - secretar. De asemenea, pentru fiecare specializare exista cite o subcomisie, in fruntea careia se afla un vicepresedinte. La specializarea Desenator pentru constructii si instalatii si Constructii si lucrari publice vicepresedinte este prof. Adriana Tibrea de la Grupul Scolar "Brancusi" din Tg. Mures, iar la Designer vestimentar si Tehnician in industria textila este prof. Sanda Zghimbea de la Colegiul Tehnic Timisoara. La Concursurile profesionale, la specializarea Constructii si lucrari publice este vicepresedinte Ion Pescaru de la Colegiul Tehnic "Ion Mincu" din Craiova, la Textile-pielarie vicepresedinte este Daniela Costache de la Grupul Scolar "Gh. Asachi" din Bucuresti, iar la Estetica si ingrijirea corpului omenesc vicepresedinte este Mihaela Alexandrescu de la Scoala Postliceala Sanitara "Fundeni" Bucuresti. Elevii vor putea obtine premiile I, II, III, mentiuni si premiile speciale pentru: cea mai buna lucrare scrisa si cea mai buna lucrare practica. Subiectele au fost realizate de comisie chiar la Braila, intr-o sedinta tehnica inainte de concurs.
Primele rezultate se vor afla in aceasta seara, iar rezultatele finale vineri seara. Contestatii se pot face doar pentru evaluarea probelor scrise. Imediat dupa finalizarea lucrarilor practice la profilul Estetica si igiena corpului uman, vicepresedintele Mihaela Alexandrescu a spus: "Elevii au lucrat foarte bine, iar gazdele au fost la inaltimea asteptarilor. Am constatat, cu placere, ca sint din ce in ce mai multi elevi interesati de acest profil. Concursul nostru se afla abia la a doua editie si deja numarul de participanti este mai mare, iar pregatirea este mai buna. Elevii premiati ar putea, daca doresc, sa intre si la facultate, insa exact in profil nu exista asa ceva, din pacate, nici macar o institutie de invatamint superior de scurta durata. Cei mai multi nici nu sint interesati", a spus prof. Mihaela Alexandrescu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii