Mergi la conţinutul principal

Olimpia, leagănul Jocurilor Olimpice


De curând, la Şcoala nr. 22 din Brăila, s-a derulat cea de-a doua activitate din cadrul proiectului «Spiritul olimpic-ideal sau necesitate?». Astfel că, după ce s-au cunoscut cu partenerii proiectului, colegii din Şcolile Sfântul Andrei, Mihai Eminescu, Şcoala din Chiscani şi Liceul cu Program Sportiv, elevii de la Şcoala nr. 22 au propus o temă interesantă ce a stimulat curiozitatea pentru cunoaşterea locului, a condiţiilor în care a luat naştere cea mai importantă întrecere sportivă de pe mapamond.
La începutul acţiunii, Laura Sachelarie a împărtăşit copiilor de gimnaziu experienţa de la Sydney şi a răspuns la numeroase întrebări legate de performanţele fostei sale sportive Diana Mocanu.
"Copiii m-au impresionat. Întrebările punctuale, implicarea în conversaţie sunt lucrurile ce mi-au făcut o plăcere deosebită că m-am aflat acolo. Curiozitatea celor mici pentru performanţa obţinută cu Diana a fost deosebită. Aproape o oră a trebuit să fac faţă tirului de întrebări din partea lor. Interesant proiect! Felicitări lui Costi pentru iniţiativă. I-am spus că voi raspunde de fiecare dată la astfel de activităţi", a punctat Laura Sachelarie.
După ce au asaltat-o cu întrebări pe antrenoarea care a adus cele mai mari performanţe ale României în nataţie, elevii prezenţi la acest simpozion, cu temele făcute în prealabil, au dialogat pe subiectul zilei, "Olimpia, leagănul Jocurilor Olimpice", acţiunea încheindu-se după mai bine de două ore.
"Fascinanta poveste a naşterii Jocurilor Olimpice a însemnat primul pas al elevilor în cunoasterea rolului şi importanţei de care s-a bucurat şi se bucură în continuare acest eveniment sportiv. Trecerea către istoria Greciei antice a stârnit imaginaţia celor prezenţi, mai ales că au venit documentaţi la întâlnirea noastră. Cunoaşterea sau recunoaşterea personalităţilor din sfera olimpică constituie unul dintre obiectivele proiectului. Sper ca la fiecare activitate să ofer copiilor astfel de întâlniri cu mari campioni. Vreau, de asemenea, să mulţumesc pe această cale domnului Nicu Niţă pentru sprijinul pe care ni-l acordă", a precizat Costi Baciu, coordonatorul proiectului.
Următoarea activitate propune cunoaşterea contribuţiei lui Evanghelie Zappa la reluarea Jocurilor Olimpice moderne. Organizatorii doresc să deruleze acţiunea la Muzeul Brăilei, având în vedere faptul că Zappa a locuit câţiva ani şi în oraşul nostru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro